Μενού
  • Α-
  • Α+

Την σύσταση ιδρύματος με την ονομασία «Καμία Άλλη Ελένη», στη μνήμη της φοιτήτριας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο και «αθώων θυμάτων που έχουν βιαστεί και έχουν δολοφονηθεί», πρότεινε η οικογένεια Τοπαλούδη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Διαβάστε Ακόμη: Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη στον Έβρο

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη στο Διδυμότειχο και σύμφωνα με τον πατέρα της δολοφονημένης φοιτήτριας «ήταν ένας απλός άνθρωπος με κατανόηση και ευαισθησίες». 

«Αυτές οι επισκέψεις και τα τηλεφωνήματα αποτελούν το πρώτο βήμα για την οικογένεια Τοπαλούδη και την ελληνική κοινωνία. Πρέπει κάποια στιγμή οι δύο πόλοι της κρατικής εξουσίας να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα, λιγότερους βιασμούς. Μιλάμε για αποτρόπαια εγκλήματα που βλέπουμε να γίνονται όλο και πιο συχνά.  Για τον Γιώργο Καραϊβάζ, την Καρολάιν και ένα σωρό περιπτώσεις. Και τι περιμένουμε τώρα; Να έρθει ο κ. Τσιάρας και να πανηγυρίζει πως θα προστατέψει την ελληνική κοινωνία και να μας λέει ότι στα αποτρόπαια εγκλήματα θα κάθονται 20 χρόνια μέσα;», ανέφερε ο Γιάννης Τοπαλούδης μιλώντας στο OPEN. 

«Εμάς τους συγγενείς, με αυτό τον ψυχικό θάνατο μας λογαριάζει κανένας; Είπαμε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακούσει τα κελεύσματα της ελληνικής κοινωνίας και να προστατευτούν τα παιδιά μας. Θεσμοθετείστε νέους ποινικούς κώδικες πιο αυστηρούς. Ο βιασμός είναι ένας ψυχικός θάνατος για το θύμα. Για όλα τα ειδεχθή εγκλήματα τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Να μη ξαναδούν το φως του ήλιου μέχρι να πεθάνουν. Και να βγουν έξω τα ίδια και χειρότερα θα κάνουν. Να σταματήσουν να ισχύουν ευνοϊκότερες διατάξεις για τα ειδεχθή εγκλήματα. Να μην βγαίνουν με αδειούλες να κάνουν εκδρομούλες. Αυτοί ίσως βγουν και πιο επικίνδυνοι. Να σταματήσουν να ισχύουν οι περίεργες ελαφρύνσεις», σημείωσε ο κ. Τοπαλούδης.  

«Τα είπαμε όσο πιο περιληπτικά γινόταν (σ.σ. στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας). Άμεσα να γίνει και μακροπρόθεσμα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Πως θα το κάνουμε αυτό; Να γίνουμε αρχικά καλύτεροι γονείς, ξεκινώντας από το σχολείο. Προτείναμε να υπάρχει η δυνατότητα την για τη σύσταση ιδρύματος με την ονομασία “Καμία Άλλη Ελένη” στη μνήμη της Ελένης και τόσων αθώων θυμάτων που έχουν βιαστεί και έχουν δολοφονηθεί». 

«Θεωρούμε μεγάλη τιμή ότι ήρθε στο σπιτικό μας» η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης και χαρακτήρισε την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας «συμβολική». «Είναι μεγάλη τιμή και για τη μνήμη της Ελένης μας. Ήταν ένα συμβάν που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA