Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλες αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών στον τρόπο που θα γίνονται οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης. Όπως έχει γίνει γνωστό πλέον θα μπορούν να συμμετάσχουν με τη συμπλήρωση του 17ου έτους της ηλικίας τους οι υποψήφιοι οδηγοί στις θεωρητικές εξετάσεις και όταν θα κλείσουν τα 18 θα έχουν δικαίωμα, να δηλώσουν συμμετοχή στη διεξαγωγή της πρακτικής δοκιμασίας.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Εως 4.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τον Απρίλιο - Η απόφαση

Ακόμα σύμφωνα με το ίδιο νομοσχέδιο θα γίνεται χρήση φορητής κάμερας 360ο, που διαθέτει μικρόφωνο και ειδική αποσπώμενη κάρτα μνήμης, στην οποία αποθηκεύεται όλη η διαδικασία της πρακτικής δοκιμασίας. Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο με το νομοσχέδιο αυτό θα επιχειρηθεί ο καθορισμός ενός συστήματος ελέγχου και εποπτείας των διαδικασιών θεωρητικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, καθώς και αξιολόγησης των εξεταστών των υποψήφιων οδηγών.

Οι 10 Βασικοί άξονες

  1. Πλέον θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας σε δύο στάδια και με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.
  2. Για να ενισχυθεί παραπάνω η ασφάλεια θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοπροσωπίας υποψήφιων οδηγών και στα θεωρητικά
  3. Πλέον στις πρακτικές εξετάσεις θα υπάρχει ένας εξταστής, ο οποίος θα κάθεται στη μπροστινή θέση του συνοδηγού και ο εκπαιδευτής θα κάθεται στο πίσω κάθισμα
  4. Οι πρακτικές εξετάσεις πλέον θα καταγράφονται από κάμερα.
  5. Θα υπάρξει νέο πληροφοριακό σύστημα για την υποστήριξη και διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με τη χορήγηση, επέκταση και ανανέωση της άδειας οδήγησης.
  6. Καταρτίζεται και τηρείται Μητρώο Εξεταστών Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψήφιων Οδηγών. 
  7. Καταρτίζεται και τηρείται Μητρώο Εποπτών για τον έλεγχο και την εποπτεία των θεωρητικών και των πρακτικών εξετάσεων.
  8. Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης θα αναλαμβάνει την επιμόρφωση των εξεταστών 
  9. Αξιολόγηση στο έργο των εξεταστών, από την αρμόδια οργανική μονάδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
  10. Για πρώτη φορά υπάρχουν ειδικές προβλέψεις που διευκολύνουν τις εξετάσεις ειδικών κατηγοριών υποψηφίων.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA