Μενού
  • Α-
  • Α+

Με εκδηλώσεις μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, η χώρα τιμά σήμερα, 19 Μαΐου, τον Ποντιακό Ελληνισμό. Στο πλαίσιο αυτής της μαύρης επετείου, στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη αλλαγή με δύο Πόντιους Εύζωνες, που ανέλαβαν για μία ώρα την τιμητική φρούρηση του μνημείου. Μια ώρα αργότερα έγινε και δεύτερη αλλαγή, και έτσι για αρκετά λεπτά πάνω στον Άγνωστο Στρατιώτη βρέθηκαν να αποδίδουν τιμές τέσσερις Εύζωνες με την ποντιακή στολή.

Διαβάστε ακόμη: Γενοκτονία Ποντίων - Μητσοτάκης: Η ημέρα μνήμης πάντα ζωντανή μέχρι να γίνει Μέρα Δικαίωσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, στις 8 το βράδυ αποχώρησε και το δεύτερο ζευγάρι, που θα δώσει τη θέση του σε Εύζωνες που θα φορούν τον θερινό ντουλαμά, ενώ στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής θα προβάλλεται μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Σημειώνεται πως στο ίδιο πλαίσιο κατατέθηκαν και στεφάνια, τα οποία σχημάτιζαν τον αριθμό των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως Πόντιοι Εύζωνες θα βρίσκονται στο μνημείο και την ερχόμενη Κυριακή, κατά την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA