Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις καμένες εκτάσεις από τη φωτιά στο Σχίνο αποτυπώνει ένας εκ των δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel - 2 που πέρασε πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία. Μάλιστα, ο δορυφόρος έχει καταγράψει την έκταση που κατέκαψε η φωτιά χθες, δηλαδή περίπου 25.000 στρέμματα, ενώ σήμερα Παρασκευή έχουν φτάσει τα 40.000 όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικης Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Σήμερα Παρασκευή 21/05 αναμένεται νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων από δορυφορικές μετρήσεις για τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης φωτιάς, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης.

Έτσι φαίνεται από το δορυφόρο η έκταση που κάηκε από τη φωτιά: 

Διαβάστε ακόμα: Χαρδαλιάς: Πάνω από 40.000 στρέμματα καμένης γης - Καταστροφές και σε σπίτια

Νεα αναζωπύρωση την Παρασκευή

Νέες αναζωπυρώσεις της φωτιάς παρατηρήθηκαν την Παρασκευή λίγο μετά τις 14:00, μάλιστα, δόθηκε προληπτική εντολή για να εκκενωθεί ο οικισμός Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα, καθώς η φωτιά μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας δείχνει σημάδια αναζωπύρωσης έχοντας φτάσει μέχρι τα Μέγαρα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Γι' αυτό και οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν επικεντρωθεί σε δύο μέτωπα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος και στο Χάνι Δερβενίου. Ο καιρός, όμως, κάνει πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, καθώς οι άνεμοι πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA