Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά στα Γεράνεια Όρη άφησε πίσω της μεγάλες εκτάσεις καμένης γης, που αφορούν δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες, αλλά και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Οι νεότερες δορυφορικές εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων στην Ανατολική Κορινθία και τη Δυτική Αττική, μετά την ύφεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτη Μαΐου, δείχνουν ότι περίπου 71.285 στρέμματα έγιναν στάχτη μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών ημερών.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Μέτρα για τους πυρόπληκτους – Άμεση ενίσχυση 600 ευρώ και αποζημίωση έως 6.000 ευρώ

Η φωτιά είχε αποκτήσει για αρκετές ώρες ακραία συμπεριφορά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και της πλούσιας καύσιμης ύλης μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα ξηρασίας..

Το παρακάτω γράφημα δείχνει συνοπτικά τα σημαντικότερα στοιχεία των καμένων εκτάσεων όπως προέκυψαν από την ανάλυση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών (EMS). 

Ενίσχυση 600 ευρώ από την πολιτεία στους πληγέντες

Ένα πακέτο μέτρων για την άμεση ενίσχυση των πληγέντων από τη φωτιά, που ξέσπασε στον Σχίνο και επεκτάθηκε στα Γεράνεια Όρη, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που επισκέφθηκε την περιοχή. Τα χρήματα αφορούν στην καταβολή οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών των κατοίκων, ύψους 600 ευρώ, καθώς και για την αντικατάσταση οικοσκευής, ύψους έως 6.000 ευρώ.

Το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, προχωράει, άμεσα, στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Προστασίας, μετά την καταγραφή που θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων. στεγαστική συνδρομή προς τους πληγέντες, καθώς και την επιδότηση ενοικίου, για φυσικά και νομικά πρόσωπα που υπέστησαν καταστροφές. Δρομολογείται, επίσης, η αποκατάσταση των υποδομών και του οδικού δικτύου, με τη συνδρομή των δήμων και των περιφερειών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA