Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμα ένα βήμα προς την ελευθερία και την άρση του lockdown θα γίνει τις επόμενες ημέρες καθώς πλησιάζει η ώρα για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενώ έρχεται άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων -μεταξύ των οποίων και τα γυμναστήρια- όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός – Παυλάκης: Μάσκες μέχρι το χειμώνα, «βλέπει» νέο lockdown

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι «αν η πανδημία ακολουθήσει έντονη πτωτική πορεία, την Παρασκευή θα ζητήσουμε από την Επιτροπή το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων». «Εάν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα όσα μπορούμε πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όσο και να αυξηθεί στους άνω των 100 ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά.

Τι θα γίνει με την κατάργηση του μέτρου μετά τις 00:30

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι επιθυμία είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση των περιορισμών της κυκλοφορίας μετά τις 00:30.

Με τι μέτρα θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων απάντησε χαρακτηριστικά ότι εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test «δεν θα πούμε όχι εμείς». Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των ατόμων στα γυμναστήρια, όπως και στους λοιπούς κλειστούς χώρους, θα είναι περιορισμένος.

Τα επόμενα βήματα - Πότε επιστρέφουν συναυλίες και μουσική στην εστίαση

Από τη Δευτέρα 24 Μαΐου, τα ΟΠΑΠ PLAY επαναλειτουργούν, ενώ στις 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 31 Μαΐου, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, με το ακριβές πλαίσιο και τα μέτρα ασφαλείας να ξεκαθαρίζουν έως τέλος Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσουν την έγκριση ώστε να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση από τις αρχές Ιουνίου, ενώ εντός του επόμενου μήνα θα ανοίξουν τα catering και οι δεξιώσεις, πάντα σε εξωτερικούς χώρους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA