Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο θερμό κύμα θα πλήξει τη χώρα αυτή την εβδομάδα, με τον υδράργυρο να φτάνει κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα τους ξεπεράσει προς την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη: Μίνι καύσωνας τη Δευτέρα - «Σκαρφαλώνει» η θερμοκρασία

Ειδικότερα, σήμερα, Δευτέρα 24 Μαΐου, η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 34, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 35 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 31, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη πρόκειται για το πρώτο ισχυρό θερμό κύμα της περιόδου που έρχεται, ωστόσο δεν μπορεί τυπικά και μετεωρολογικά να χαρακτηριστεί ως καύσωνας καθώς οι ελάχιστες τιμές είναι αρκετά χαμηλά, που σημαίνει ότι η δροσιά είναι αισθητή τις πολύ πρωινές ώρες.

όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί και τις επόμενες μέρες καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα πλησιάζουν τη χώρα μας. Δεν αποκλείεται μάλιστα Τετάρτη και Πέμπτη η θερμοκρασία να φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλίας ενώ στην Αττική η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στους 33 με 34 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA