Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι τι επιτρέπεται να πιουν την ημέρα του εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού, πόσο βοηθάει το νερό και αν είναι απαγορεύεται διά ροπάλου το αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμη: Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος: Τι είπε για όσους εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση της AstraZeneca

Σύμφωνα με οδηγίες του ECDC που αναμετάδωσε ο ΑΝΤ1, πριν από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, πρέπει ο ενδιαφερόμενος να είναι καλά ενυδατωμένος. Άρα το νερό είναι αυτό που ενδείκνυται για τις ώρες πριν από το εμβόλιο. Ένας ενυδατωμένος οργανισμός θα έχει καλύτερη ανταπόκριση ακόμα για όσους εμφανίσουν λιποθυμική τάση κατά τον εμβολιασμό τους. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία η ενυδάτωση κρίνεται ακόμα πιο απαραίτητη.

Όσον αφορά στο αλκοόλ, δεν υπάρχει απόδειξη ότι μειώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αλλά ενδέχεται κάποιος που έχει καταναλώσει αλκοόλ να εμφανίσει «παρενέργειες» όπως ζαλάδα, στομαχική διαταραχή ή αφυδάτωση, καλό είναι να αποφεύγεται μία μέρα πριν και μία μέρα μετά τον εμβολιασμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.