Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Έτοιμη για το ψηφιακό πιστοποιητικό η Ελλάδα - Τι ανέφερε η Πελώνη

Έτοιμη για το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, ενώ όπως διευκρίνισε σύντομα θα ανακοινωθούν και οι σχετικές λεπτομέρειες

Άφιξη τουριστών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου (πηγή: Eurokinissi)
Άφιξη τουριστών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου (πηγή: Eurokinissi)

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια, καθώς είμαστε από τους πρώτους που το προτείναμε», δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας πως «σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες», πολύ πριν δηλαδή την επίσημη εφαρμογή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για το ψηφιακό πιστοποιητικό - Η ελληνική ετοιμότητα από 1η Ιουνίου

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι υπάρχει συντονισμός με τις χώρες μέλη της Ε.Ε. - τόσο σε τεχνικό όσο και σε νομοθετικό επίπεδο - προκείμενου το σύστημα να είναι διαλειτουργικό. Ανέφερε, παράλληλα, ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης και ενθάρρυνσης για όσους θέλουν να ταξιδέψουν.

Τεχνικά έτοιμη η Ελλάδα από την 1η Ιουνίου

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη τεχνικά από την 1η Ιουνίου, παρότι πανευρωπαϊκά το πιστοποιητικό αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και όλες οι τεχνικές προετοιμασίες στα κράτη-μέλη.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι κάποια κράτη αποκλείεται να ξεκινήσουν και μερικές μέρες νωρίτερα - γύρω στις 20 Ιουνίου - ενώ σε αυτά θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, από τη στιγμή που εντός των επόμενων ημερών θα είναι τεχνικά έτοιμη.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Πιστοποιητικό εμβολιασμού #Κορονοϊός #ΕΕ #Αριστοτελία Πελώνη