Μενού
  • Α-
  • Α+

Το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου «δείχνει» η εισαγγελέας, Αγγελική Κουρινιώτη στον «ψευτογιατρό» που κατηγορείται για τον θάνατο 12 καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Η εισαγγελικός λειτουργός, στην πολυσέλιδη πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προτείνει μαζί με τον 47χρονο που συστηνόταν ως γιατρός στα ανυποψίαστα θύματά του και τους χορηγούσε «μαντζούνια» δικής του παρασκευής με το αζημίωτο, να παραπεμφθούν σε δίκη ακόμα 16 κατηγορούμενοι που φέρονται ως συνεργοί του ενώ ζητεί να μην γίνει κατηγορία σε βάρος της συζύγου του.

Διαβάστε ακόμη: Προφυλακίζεται ο 47χρονος «μαϊμού» γιατρός - Αρνείται τις κατηγορίες 

Τα αδικήματα για τα οποία η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη του 47χρονου είναι: Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ο «ψευτογιατρός» στην απολογία του είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» παραδεχόμενος εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών. Όπως είχε υποστηρίξει, δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Οι κατηγορούμενοι 

Μεταξύ των 16 που κατηγορούνται ως συνεργοί του είναι γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα. Ο 47χρονος έχει υποστηρίξει ότι δεν είχαν ιδέα για την πραγματική του ταυτότητα καθώς τους είχε παραπλανήσει και αυτούς.

Η εισαγγελέας προτείνει επίσης την παράταση της προσωρινής κράτησης του 47χρονου για ακόμα ένα εξάμηνο, κρίνοντας ότι εάν αφεθεί ελεύθερος είναι επικίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα. Την απόφαση για το ποιοι τελικά θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα θα λάβει το συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA