Μενού
  • Α-
  • Α+

Στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στην θέση Μεγαβούνι του Βόλου με ένα βλήμα να παρεκκλίνει του στόχου του στο πεδίο βολής και να... σκάει δίπλα σε έναν κτηνοτρόφο και το κοπάδι του.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο πεδίο βολής στις Γλαφυρές κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Ένα βλήμα άρματος μάχης παρέκκλινε του στόχου του και κατέληξε επτά χιλιόμετρα μακριά, πέφτοντας μέσα στο κοπάδι ενός κτηνοτρόφου της περιοχής. Επτά πρόβατα σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ τα υπόλοιπα 16 σκορπίστηκαν τρομοκρατημένα στην γύρω περιοχή.

Ο κτηνοτρόφος δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας το μεγάλο λάκκο που είχε ανοίξει από την έκρηξη του βλήματος και τα ζώα του εκεί διαμελισμένα. Την ώρα εκείνη μιλούσε στο τηλέφωνο και ο φίλος του με τον οποίο μιλούσε τηλεφώνησε αμέσως στην Ταξιαρχία με αποτέλεσμα να διακοπεί αμέσως η άσκηση.

Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές που διενεργούν έρευνα για τα αίτια του περιστατικού, το οποίο θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή και του κτηνοτρόφου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA