Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 14 Ιουνίου κάνουν πρεμιέρα οι φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις για τα γενικά Λύκεια με τους μαθητές να μπαίνουν στις αίθουσες ακολουθώντας συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Πότε τελειώνουν φέτος τα μαθήματα - Πότε αρχίζουν οι Πανελλήνιες

Όπως διευκρίνισε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN, θα πρέπει οι μαθητές να παρουσιάσουν αρνητικό self test σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη των εξετάσεων ώστε να υπάρχει η χρονική δυνατότητα όσοι βρεθούν θετικοί να υποβληθούν σε επιβεβαιωτικό μοριακό ή rapid test. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, εξεταστές και εξεταζόμενοι θα φορούν μάσκες ενώ και ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες θα είναι μικρός.

Η υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε και στο τι προβλέπεται αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Όπως σημείωσε: Υπάρχει πρόβλεψη ώστε να δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Αυτό ισχύει μόνο για τον ίδιο και όχι για όσους δίνουν μαζί του εξετάσεις». Ενώ σε περίπτωση που κάποιος από το περιβάλλον του μαθητή νοσήσει και μπει σε καραντίνα τότε «θα μπορεί να δώσει εξετάσει με αρνητικό μοριακό ή rapid test».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ψηφιακές αλλαγές στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις η κ. Κεραμέως σημείωσε πως οι μαθητές: «θα λάβουν με sms τόσο τα αποτελέσματά τους με τις βαθμολογίες όσο και τη σχολή στην οποία εισάγονται».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA