Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γιάννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος για την υπόθεση του ακινήτου στη Σύρο

Ελεύθερος,  χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προερχόμενο απο δωροδοκία ο Γιάννος Παπαντωνίου - Η υπόθεση αφορά στο ακίνητο της Σύρου το οποίο ο πρώην υπουργός πούλησε το 2016 σε Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία

Ελεύθερος ο Γιάννος Παπαντωνίου για το σπίτι στη Σύρο και μάλιστα κάνει λόγο για «σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ». Ο ίδιος αποδίδει την εμπλοκή του σε σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: «Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι - όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος νομικά ανυπόστατη. Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου - για τις φρεγάτες - στο σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση, ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία»

«Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου. Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας της δικαιοσύνης. Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να «καταδώσουν» ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑυποχρεώνονται να λογοδοτήσουν.

«Όμως, η πολιτικοδικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρησητων κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη» προσέθεσε ο πρώην υπουργός

Τι αναφέρει η δικογραφία

Τον περασμένο Απρίλιο μια νέα δικογραφία με βασικό κατηγορούμενο τον Γιάννο Παπαντωνίου, έφτασε στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας. Ο πρώην υπουργός κατηγορήθηκε και σε αυτή την περίπτωση για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η υπόθεση αφορούσε στην αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο, το οποίο πουλήθηκε το 2016 με πράξη που φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΣΥΡΙΖΑ #Σύρος #Γιάννος Παπαντωνίου