Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας στρέφονται στις μαρτυρίες συγγενών, συνεργατών και φίλων για τη δολοφονική ενέδρα στον Τάσο Μπερδέση, ο συναθλητής του, Θοδωρής Ριτζάκης επισημαίνει ότι ο 39χρονος πυγμάχος ήταν το θύμα της υπόθεσης - και ποτέ ο θύτης.

Διαβάστε ακόμη: Τάσος Μπερδέσης: Εκτέλεση μακριά από κάμερες ασφαλείας - Πού στρέφονται οι έρευνες 

Μιλώντας στο Οpen, ο Θοδωρής Ριτζάκης - φανερά φορτισμένος - δήλωσε πως ο Τάσος Μπερδέσης δεν ήταν το θύμα μόνο της εν ψυχρώ εκτέλεσης, αλλά και θύμα των υποθέσεων που τον είχαν οδηγήσει στο παρελθόν να απολογηθεί στη δικαιοσύνη, ενώ ξεκαθάρισε πως ο 39χρονος είχε αθωωθεί για όλες τις κατηγορίες.

Ετοιμαζόταν να διεκδικήσει ολυμπιακή πρόκριση

Ο συναθλητής του διευκρίνισε πως έζησε το τελευταίο εξάμηνο τον Μπερδέση μέσα στα γυμναστήρια, όπου προετοιμαζόταν για να διεκδικήσει ολυμπιακή πρόκριση. Δεν έδειχνε να τον απασχολεί τίποτα άλλο πέρα από την πυγμαχία, όπως υπογράμμισε, ενώ δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του να είναι προβληματισμένος ή να φοβάται το οτιδήποτε.

Ο Θοδωρής Ριτζάκης έκανε, παράλληλα, λόγο για έναν ευγενικό αθλητή και καλό παιδί, που ποτέ δεν απέκτησε «τουπέ» παρά τις επιτυχίες του στην πυγμαχία, ενώ θέλησε να στείλει και το μήνυμα πως το άθλημα της πυγμαχίας δεν θα πρέπει να συγχέεται σε καμία περίπτωση με δραστηριότητες της νύχτας.

Ποιος ήταν ο Τάσος Μπερδέσης

Ο 39χρονος ήταν αθλητής πυγμαχίας του Παναθηναϊκού. Το 2018 είχε μεταγραφεί για ένα διάστημα στον Ολυμπιακό αλλά τον περασμένο Απρίλιο επέστρεψε στις τάξεις του «τριφυλλιού». Παράλληλα, ο Τάσος Μπερδέσης είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του τον Σεπτέμβριο του 2017 στο ριάλιτι Survival Secret του Open, στο οποίο μάλιστα είχε αναδειχθεί νικητής.

https://www.instagram.com/p/CIs3nqFpA1c/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Τάσος Μπερδέσης, ωστόσο, είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. - ήδη από το 2018 - για υποθέσεις εκβιασμών κυρίως στην περιοχή της Πάτρας. Βέβαια ο ίδιος αρνείτο οποιαδήποτε εμπλοκή του με «σκοτεινά» κυκλώματα, αν και για ένα διάστημα βρέθηκε στη φυλακή. Μάλιστα το όνομά του έχει εμπλακεί και σε υποθέσεις εκβιασμών σε βαλκανική χώρα, με τον ίδιο πάντως να διαφεύγει της σύλληψης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA