Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία θα μπει στα «χαρακώματα» με το οργανωμένο έγκλημα και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κηρύξει τον πόλεμο στη μαφία που λυμαίνεται τη νύχτα. Αυτή την ώρα μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματικών των τμημάτων Εκβιαστών κι Ανθρωποκτονιών.

Το αίσθημα ανησυχίας κι ανασφάλειας στους πολίτες είναι αυξημένο και η κυβέρνηση καλείται να καταφέρει άμεσα καίριο χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα, μιας το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει καθημερινότητα τα κρούσματα παραβατικότητας με τις εν ψυχρώ δολοφονίες. Την Κυριακή δολοφονήθηκε ένας άνδρας στο κέντρο της Αθήνας, τη Δευτέρα δέχθηκε 10 σφαίρες και κατέληξε ένας πρώην αθλητής πυγμαχίας στη Βάρη, ενώ σήμερα το πρωί άγνωστος άνοιξε πυρ σε πολυκατοικία στον Αλιμο...

Διαβάστε ακόμη: Μαφία της νύχτας: Τα 16 συμβόλαια θανάτου την τελευταία 4ετία και η ενέδρα στον Τάσο Μπερδέση

Από χθες (31/5) το βράδυ οι Αρχές ξεκίνησαν αιφνιδιαστικές εφόδους σε νυχτερινά μαγαζιά κι όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Open TV, οι έλεγχοι θα ενταθούν και θα στοχεύουν κυρίως περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από απόψε, στις ομάδες που θα εφορμούν στα «ύποπτα» στέκια θα συμμετέχουν και άνδρες της ΟΠΚΕ.

Η χαρτογράφηση της νύχτας

Το κύριο μέλημα στο Εκβιαστών είναι να χαρτογραφήσουν τη νύχτα, με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας να καταγράφουν τις ομάδες που είναι χωρισμένες οι μαφίες της νύχτας, το πού δραστηριοποιούνται, ποιοι έχουν κόντρες μεταξύ τους κι άλλα στοιχεία της δομής των οργανώσεων αυτών, έτσι ώστε να έχουν πληρέστερη εικόνα. Η Greek Mafia με τα συμβόλαια θανάτου τα τελευταία χρόνια έδειξε για τα καλά την επιχειρησιακή της κατάσταση και το οργανωμένο έγκλημα δρα ανεξέλεγκτο με πακτωλό χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι δολοφονίες πρωτοκλασάτων ηγετών σε συμμορίες, ήταν αυτό που κυριαρχούσε μέχρι πριν λίγο καιρό και αυτό γιατί τα ξεκαθαρίσματα είχαν να κάνουν με την περιχαράκωση της περιοχής του καθενός. Ωστόσο, η δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου, που όπως γνώριζε η ΕΛΑΣ δεν αποτελούσε κάποιο προβεβλημένο στέλεχος ή κάποιο βασικό κομμάτι ομάδας, δείχνει ότι τώρα πια οι δολοφονίες αποτελούν επιλογή για ξεκαθάρισμα ακόμα και για μικρούς «λογαριασμούς».

Σε ό,τι αφορά στην δολοφονία του Τάσου Μπερδέση, από τα 14 φυσίγγια που έριξαν οι εκτελεστές με το Καλάσνικοφ, τα 10 τον βρήκαν στο σώμα κι όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική μελέτη, το χτύπημα έγινε από πολύ κοντινή απόσταση. Την ίδια ώρα, οι Αρχές πονοκεφαλιάζουν, καθώς οι δράστες φρόντισαν να καλύψουν πολύ καλά τα ίχνη τους, καθώς δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος από το αυτοκίνητο διαφυγής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA