Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκινούν στις 18 Ιουνίου τα δρομολόγια του ταχύπλοου οχηματαγωγού που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Σποράδων. Οι βορειοελλαδίτες θα μπορούν σε μόλις 3 ώρες και 05 λεπτά να απολαμβάνουν τις βουτιές τους στη Σκιάθο, σε 4 ώρες να βρίσκονται στη Σκόπελο και σε περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά να βρίσκονται στην Αλόννησο.

Διαβάστε ακόμη: Τουρισμός για όλους: Εως και 100% επιδότηση - 300.000 οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με το thestival.gr, το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο Super Runner Jet μήκους 100 μέτρων της ακτοπλοϊκής εταιρίας SEAJETS είναι χωρητικότητας 840 ατόμων και 140 οχημάτων, ενώ η ταχύτητά του είναι 35μίλια/ώρα. Τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη, με προορισμό τις Σποράδες χωρίζονται σε τέσσερις περιόδους ως εξής:

18 Ιουνίου – 29 Ιουνίου

Δευτέρα και Παρασκευή θα ξεκινούν τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη στις 7:00 το πρωί και το Σάββατο στις 7:45. Τα δρομολόγια επιστροφής από τις Σποράδες θα είναι τις μεσημεριανές ώρες, κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή, όπου το ταχύπλοο θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 9:00 το βράδυ.

30 Ιουνίου – 25 Ιουλίου και 23 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα, Τετάρτη στις 7:00 το πρωί και την Παρασκευή στις 7:45. Τα δρομολόγια επιστροφής από τις Σποράδες θα είναι τις μεσημεριανές ώρες, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή, όπου το ταχύπλοο θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 9:00 το βράδυ.

26 Ιουλίου - 22 Αυγούστου 

Δευτέρα και Παρασκευή θα ξεκινούν τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη στις 7:00 το πρωί και την Τετάρτη και το Σάββατο στις 7:45. Τα δρομολόγια επιστροφής από τις Σποράδες θα είναι τις μεσημεριανές ώρες, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή, όπου το ταχύπλοο θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 9:00 το βράδυ.

Οι τιμές από Θεσσαλονίκη για:

  • Σκιάθο: Η οικονομική θέση στοιχίζει 36,70 ευρώ/άτομο, 89,50 ευρώ το Ι.Χ., 17,90 το δίκυκλο
  • Σκόπελο: Η οικονομική θέση στοιχίζει 40,30 ευρώ/άτομο, 105,90 ευρώ το Ι.Χ., 21,10 το δίκυκλο
  • Αλόννησο: Η οικονομική θέση στοιχίζει 48 ευρώ/άτομο, 115,10 ευρώ το Ι.Χ., 23 το δίκυκλο

Σε δηλώσεις του στο thestival.gr ο κ. Χάρης Καραχαρήσης, ναυτιλιακός πράκτορας της SEAJET σημειώνει ότι: «Μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε οχηματαγωγό ταχύπλοο, το οποίο είναι πάρα πολύ σύγχρονο, γρήγορο και άνετο. Φυσικά θα τη τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος για τον κορονοϊό». Ο κ. Καραχαρήσης αναφέρει ότι ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους Βορειοελλαδίτες για την εκκίνηση των δρομολογίων που «καλούν ήδη εδώ κι έναν μήνα για να ενημερωθούν». Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια και όπως εξηγεί ο κ. Καραχαρήσεις «έχουμε ήδη τις πρώτες κρατήσεις. Τα μηνύματα του κόσμου είναι πολύ ενθαρρυντικά», καταλήγει ο ίδιος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA