ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/06/2021 21:51

Greek Mafia: Εως 150.000 ευρώ τα συμβόλαια θανάτου - Πρώην κρατούμενος αποκαλύπτει τη δράση των νονών της νύχτας

Πρώην κρατούμενος μιλά για τα κυκλώματα της αθηναϊκής νύχτας, αναφέρει γιατί γίνονται τώρα τα συμβόλαια θανάτου, αποκαλύπτει πόσο κοστίζουν και εξηγεί ότι η «πίτα» στα έσοδα έχει μικρύνει αρκετά

Greek Mafia: Εως 150.000 ευρώ τα συμβόλαια θανάτου - Πρώην κρατούμενος αποκαλύπτει τη δράση των νονών της νύχτας
(πηγή: pixabay)
Ανάγνωση:

Δολοφονίες, εκτελέσεις και πληρωμένα συμβόλαια θανάτου συνθέτουν το σκηνικό πολέμου που επικρατεί στους κόλπους της λεγόμενης greek mafia. Μετά την δολοφονία του πρώην πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, στη Βάρη αλλά και την εκτέλεση μέλους της αλβανικής μαφίας στα Σεπόλια μία ημέρα πριν, στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός. Γι' αυτό σε έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκαν οι έξτρα περιπολίες σε μαγαζιά μήπως σταματήσει ο κύκλος αίματος.

Την ίδια ώρα, πρώην κρατούμενος καταδικασμένος για συμμετοχή σε κυκλώματα της νύχτας μιλά στον ΣΚΑΪ και περιγράφει τους λόγους για τους οποίους κλιμακώνονται τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών αλλά και εξηγεί πώς λειτουργούν οι συγκεκριμένες εγκληματικές οργανώσεις.

«Θα συνεχιστεί, δυστυχώς, ο κύκλος αίματος γιατί υπάρχουν κάποια άτομα ακόμη, τα οποία, βάσει άλλων ομάδων, πρέπει να φύγουν από τη μέση για να αναλάβουν οι καινούριες ομάδες, γιατί έχει μικρύνει η πίτα γενικά στη νύχτα, στο λαθρεμπόριο, σε οτιδήποτε παρόμοιο γίνεται, ναρκωτικά, όπλα. Οπότε υπάρχει συνέχεια. Εξάλλου έχουν γίνει και απόπειρες σε άτομα που την έχουν γλιτώσει».

Ο πρώην κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού περιγράφει στον ΣΚΑΪ την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο της νύχτας με τα συνεχόμενα συμβόλαια θανάτου το τελευταίο διάστημα. «Οι νεότεροι, οι οποίοι θέλουν να πάρουν τη θέση των παλιών. Εχει μικρύνει η πίτα και οι νεότεροι δεν αρκούνται σε αυτά που έχουν πλέον, γιατί δεν είναι αρκετά μεγάλο το μεροκάματο, που λένε και στην πιάτσα. Οπότε, θα συνεχίσουν μέχρι να βγάλουν τους μεγαλύτερους, όπως γίνεται κάθε φορά, όπως είχε γίνει και πριν λίγα χρόνια, αυτά ανακυκλώνονται», αναφέρει ο πρώην κρατούμενος και εξηγεί ότι και οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να βγάλουν τους νεότερους από τη μέση, για να γλιτώσουν».

Πώς στήνονται οι δολοφονίες και τα συμβόλαια θανάτου

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, επιστρατεύονται εκτελεστές από το εξωτερικό με αρκετά μεγάλα ποσά και με ειδικά σχεδιασμένη αποστολή. «Τα ποσά κυμαίνονται από 50.000 έως 150.000 ευρώ», αναφέρει ο πρώην κρατούμενος. Τα κυκλώματα έχουν απλώσει, μάλιστα, τα δίχτυα τους παντού. «Πολλές φορές εχουν πληροφορίες οι ποινικοί, τις οποίες δεν μπορείς να μάθεις αν δεν έχεις διασυνδέσεις με την Αστυνομία. Τους δίνουν δουλειές για να κάνουν κάποια μεγαλύτερη δουλειά. Το κακό είναι ότι φτάνει και σε υψηλόβαθμους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΑΣΟΣ ΜΠΕΡΔΕΣΗΣ ΒΑΡΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ