Μενού
  • Α-
  • Α+

Κίνητρα και προνόμια για εμβολιασμένους συζητούν κυβέρνηση και ειδικοί, χωρίς πάντως να έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις. Ωστόσο, με δεδομένο ότι σε ορισμένες ηλικιακές κατηγορίες όπως οι άνω των 60 ετών, καταγράφεται απροθυμία για τον εμβολιασμό, όλα παραμένουν ανοιχτά. Οπως όλα δείχνουν, οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός δεκαπενθημέρου.

Τα πιθανότερα προνόμια είναι τα εξής:

  • να μην υποβάλλονται οι πλήρως εμβολιασμένοι σε self test
  • να τους επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους στην εστίαση
  • να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύερη ελευθερία στα ταξίδια και τις μετακινήσεις

Ακόμη, δεν αποκλείεται να προκριθούν προνόμια όπως η είσοδος σε κλειστούς χώρους, θεάματα ακόμα και απαλλαγή από την μάσκα, τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους. Οι όποιες αποφάσεις φαίνεται ότι θα ληφθούν και με το βλέμμα στο... φθινόπωρο, καθώς πρέπει να έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα αναχαιτίσει ένα τέταρτο κύμα.

Τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος 

Ανοιχτό άφησε το θέμα των προνομίων η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, λέγοντας ότι θα κριθεί αφότου έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού.   «Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία. Αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν - θα ανοίξουν σύντομα για όλα τα εμβόλια. Η συζήτηση αυτή που αφορά μεγαλύτερες διευκολύνσεις σε όσους έχουν εμβολιαστεί γίνεται σε συνεργασία με τους ειδικούς. Δεν μπορεί να είναι μια συζήτηση που μπορεί να λάβει σάρκα και οστά πρακτικά, αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA