ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/06/2021 11:01

Folli Follie: Στο εδώλιο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο εισαγγελικός λειτουργός μετά το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας η οποία ξεκίνησε κατόπιν δημοσιοποίησης των email μεταξύ του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και υπαλλήλου του σύμφωνα με τα οποία η Επιτροπή ευνοούσε την εταιρεία άσκησε ποινική δίωξη

Folli Follie: Στο εδώλιο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Folli Follie: Στο εδώλιο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Ανάγνωση:

Το εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών « δείχνει» ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση, στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και στον διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie.

Διαβάστε ακόμη: Γονείς Βαγγέλη Γιακουμάκη: Πάμε στη δίκη για την ψυχούλα του - Θέλουμε να ακούσουμε την λέξη «ένοχοι»

Ο εισαγγελικός λειτουργός μετά το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας η οποία ξεκίνησε κατόπιν δημοσιοποίησης των email μεταξύ του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και υπαλλήλου του σύμφωνα με τα οποία η Επιτροπή ευνοούσε την εταιρεία, άσκησε ποινική δίωξη στους 2 για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και στον Χ.Γκότση για παράβαση καθήκοντος. Με κλητήριο θέσπισμα τους παραπέμπει σε δίκη, κατά του οποίου οι κατηγορούμενοι έχουν προθεσμία 15 ημέρες για να προσφύγουν στην Εισαγγελία Εφετών.

Η δικογραφία αποτελεί μέρος αυτής που αρχειοθετήθηκε το περασμένο φθινόπωρο. Το Δεκέμβρη, μετά την αποκάλυψη των email όμως, o εισαγγελέας την έβγαλε από το αρχείο και αφού έλαβε τις εξηγήσεις των εμπλεκομένων, έκρινε ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος του πρώην προέδρου της ελεγκτικής Αρχής.

Κατά τον εισαγγελέα, όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FOLLI FOLLIE ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΔΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ