Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν σήμερα, Σάββατο, νωρίς το απόγευμα, οι τέσσερις Αφγανοί μετανάστες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό και την καταστροφή του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών και συγκεκριμένα αυτό της μετεφηβικής ηλικίας.

Η έφεση που άσκησαν οι τέσσερις καταδικασθέντες δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Τι είχε συμβεί; 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο φωτιά κατέκαψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού της Μόριας και πάνω από 12.000 πρόσφυγες διέφυγαν στις γύρω περιοχές. Η φωτιά ξέσπασε νύχτα, όταν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό (35 άτομα) ή είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές των κρουσμάτων (περισσότεροι από 90), αρνήθηκαν να μπουν σε απομόνωση. Ακολούθησαν συγκρούσεις με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που τους ωθούσαν έξω από τον καταυλισμό. Η σύγκρουση αυτή κάποια στιγμή πήρε φυλετικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μπουν φωτιές οι οποίες σύντομα και λόγω του δυνατού ανέμου πήρε διαστάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA