ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/06/2021 10:11

Πέτρος Φιλιππίδης - Παύλος Χαϊκάλης: Το ΣΕΗ αποφασίζει για τις ποινές τους

Σήμερα, Δευτέρα, το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, υπό την προεδρία του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα, αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να αποφανθεί για τις ποινές που θα επιβληθούν στους Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη

Πέτρος Φιλιππίδης - Παύλος Χαϊκάλης: Το ΣΕΗ αποφασίζει για τις ποινές τους
Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης (Φωτογραφία: NDP)
Ανάγνωση:

Σήμερα, Δευτέρα, το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, υπό την προεδρία του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα, αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να αποφανθεί για τις ποινές που θα επιβληθούν στους Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη, μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, που βρήκαν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, έχει δεχτεί σωρεία καταγγελιών από καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Στάνκογλου για Γιώργο Κιμούλη: Πιστεύω πως θα έχει δεύτερη ευκαιρία

Όσον αφορά τον ηθοποιό, Πέτρο Φιλιππίδη, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη τον κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό εκφοβισμό. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, με πρώτο βήμα την κλήτευση των βασικών μαρτύρων, των τριών γυναικών που έχουν καταθέσει τις καταγγελίες στο ΣΕΗ, ενώ αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα στα μέσα Ιουλίου, ο κ. Φιλιππίδης να περάσει την πόρτα του ανακριτή.

Παράλληλα, άλλες πέντε γυναίκες προχώρησαν σε καταγγελίες εις βάρος του Παύλου Χαϊκάλη για σεξουαλική παρενόχληση, εκ των οποίων η μία αφορούσε απόπειρα βιασμού. Η εισαγγελική έρευνα δεν προχώρησε όσον αφορά στις καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού, καθώς τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν έλαβαν χώρα πριν από 18 χρόνια και πλέον έχουν παραγραφεί.

Πέτρος Φιλιππίδης και Παύλος Χαϊκάλης ενώπιον του Πειθαρχικού

Η διαδικασία που θα ακολουθήσει το ΣΕΗ είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το Σωματείο Ηθοποιών εξετάζει αν οι καταγγελλόμενες πράξεις όντως τελέστηκαν και όχι σε ποιο χρόνο έγιναν τα περιστατικά των παρενοχλήσεων. «Βρισκόμαστε στην τελική διαδικασία. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τις υποθέσεις καταγγελιών κατά κατά Φιλιππίδη και Χαϊκάλη. Θα έρθουν οι δικηγόροι τους, είτε οι ίδιοι, είτε οι μάρτυρες που επιθυμούν να καταθέσουν υπέρ τους, θα καταθέσουν και μετά θα αποσυρθούμε για να αποφασίσουμε. βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο που μας ρωτάτε όλοι εδώ και μήνες ‘πότε θα έρθει εκείνη η μέρα’». Να τώρα που έφτασε εκείνη η μέρα» δήλωσε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

«Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την κάθε υπόθεση. Θα κάνει την εισήγησή του το αρμόδιο μέλος που ως εισηγητής έχει αναλάβει την υπόθεση. Εμείς, εδώ και δέκα μέρες έχουμε έχουμε όλο το υλικό που περιέχει ο φάκελος της κάθε υπόθεσης στα χέρια μας, τις καταγγελίες, τις μαρτυρίες των καταγγελλόντων, τις υπερασπιστικές μαρτυρίες των καταγγελλόμενων. Ο αρμόδιος εισηγητής που εξετάζει την κάθε μια υπόθεση θα παραθέσει στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού όλα τα στοιχεία, κάνοντας μιας λεπτομερή παρουσίαση των δεδομένων. Από κει και πέρα τα μέλη του Πειθαρχικού, έχοντα λάβει γνώση του φακέλου, θα κάνουν την τοποθέτησή τους και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε ως σώμα» τονίζει ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Η διαγραφή δια βίου αποτελεί την «εσχάτη των ποινών» που μπορεί αν επιβληθεί σε έναν ηθοποιό από στο ΣΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ