Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

AstraZeneca: Η Επιτροπή εισηγείται τέλος στο εμβόλιο κάτω των 60 ετών

Τις σχετικές ανακοινώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να κάνουν το απόγευμα η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Νοσηλεύτρια με εμβόλιο (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Νοσηλεύτρια με εμβόλιο (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Να σταματήσει να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών, συστήνει η Επιτροπή Εμβολιασμού. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η σύσταση της Επιτροπής φαίνεται να είναι βασισμένη στο γεγονός ότι υπάρχει επάρκεια στα άλλα εμβόλια στη χώρα μας. Ετσι, η επιτροπή εμβολιασμού συζητά να προτείνει στην κυβέρνηση να έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες κάτω των 60 ετών να επιλέξουν ένα από τα άλλα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Τις σχετικές ανακοινώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να κάνουν το απόγευμα, στις 18:00, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Μένει, μάλιστα, να διευκρινιστεί τι θα γίνει με αυτούς που έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφή επιστημονικά δεδομένα για τη μίξη δύο διαφορετικών εμβολίων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εμβόλιο #AstraZeneca #Κορονοϊός

Best of Internet