Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πανελλήνιες 2021: Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Την ακύρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στις Πανελλήνιες ζητούν γονείς μαθητών με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Πανελλήνιες εξετάσεις 2021 (Πηγή: eurokinissi)
Πανελλήνιες εξετάσεις 2021 (Πηγή: eurokinissi)

Την ακύρωση του νόμου 4777/2021 για τις Πανελλήνιες, με τον οποίο θεσμοθετήθηκαν οι όροι εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ζητούν 49 γονείς μαθητών εσπερινών Λυκείων από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, ο νόμος είναι αντισυνταγματικός όπως και η από 13.5.2021 υπουργική απόφαση που καθορίζει τους συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες 2021: Νεοελληνική Γλώσσα - Σε κείμενο του Γκάτσου εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στην Έκθεση

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων στην προσφυγή τους, το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο σε όσους φοιτούσαν σε εσπερινά Λύκεια και ήταν υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις, έδινε μπόνους, έτσι ώστε να εισάγονται σε επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 1% του γενικού συνόλου των εισακτέων. Η κατάργηση αυτής της πρόβλεψης καθώς και όλο το πλαίσιο του νόμου μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες εισαγωγής των μαθητών των εσπερινών Λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ,επισημαίνουν, πως τα παιδιά έχουν δηλώσει τις Σχολές προτίμησής τους από τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν δηλαδή ψηφιστεί ο επίμαχος νόμος.

Ακόμη, επισημαίνουν, παραβιάζεται η συνταγματική διάταξη περί ισότητας καθώς η εξομοίωση των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων με τους υπόλοιπους μαθητές είναι ανεπίτρεπτη με δεδομένο πως όσοι φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία είτε εργάζονται τις πρωινές ώρες είτε έχουν άλλους οικογενειακούς ή οικονομικούς λόγους που δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν στα ημερήσια Λύκεια.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Πανελλήνιες εξετάσεις #Συμβούλιο της Επικρατείας