Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικης Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής θα παραμείνει μέχρι και την Τρίτη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Μέχρι τότε θα παραμείνει μόνος στο κελί και την ίδια ημέρα, την Τρίτη, 22 Ιουνίου, θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Ο 32χρονος πιλότος οδηγήθηκε κατευθείαν στα κρατητήρια του 7ου ορόφου, μετά την μεταγωγή του στον Εισαγγελέα, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για δυο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Οι αξιωματικοί αποφάσισαν πως έπρεπε να κατέβει στον 7ο από τον 11ο όροφο, ενώ φρουρείται προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις από συγκρατουμένους του ή το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να στραφεί στον ίδιο του τον εαυτό

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά παρακολουθείται από δύο ψυχολόγους με τον συνήγορο του κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη να αναφέρει ότι έχει αρχίσει να συνειδητoποιεί το μέγεθος της πράξης του.

Η υπερασπιστική του γραμμή

Ο κ. Παπαϊωαννίδης, επισκέφθηκε χθες (18/06) αργά το βράδυ τον εντολέα του, παρέμεινε για περίπου μισή ώρα μαζί του και συζήτησαν για την υπερασπιστική γραμμή. Οι πληροφορίες λένε ότι ο 32χρονος, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Πάντως σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε και στον δικηγόρο του αποδίδει την πράξη του στη συμπεριφορά της συζύγου. Για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο υπερασπιστικής γραμμής του πιλότου μίλησε ο ταξίαρχος Ελληνικής αστυνομίας Αθανάσιος Κατερινόπουλος

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι είναι ο καταφρονεμένος και καταπιεσμένος σύζυγος, ο οποίος έφαγε ξύλο από τη σύζυγό του τη δύσμοιρη  Καρολάιν. Εχουμε έναν άνθρωπο που επέδειξε άλλη εικόνα η γλώσσα του σώματός του για να πείσει το κοινό. Και άλλη εικόνα επέδειξε στο δικαστήριο. Αν νομίζει η κοινωνία και οι αρχές ότι έχει τελειώσει η υπόθεση πλανάτε οικτρά. Δεν είναι αθώο έγκλημα, αν μπορεί να το πει κάποιος. Είναι άλλα θέματα. Ίσως για αυτό ήθελε να χωρίσει πριν γεννήσει το παιδί. Θεωρώ ότι υπάρχουν σκοτεινά πράγματα, στα οποία διαφωνούσε η Καρολάιν. Αντέδρασε και δέχθηκε πιέσεις και έφτασε ο τύπος στο σημείο που έφτασε. Είναι θέμα του ανακριτή» ανέφερε μιλώντας στο Open TV.

Και συνέχισε αναφερόμενος στην πιθανή εμπλοκή και άλλων προσώπων στο έγκλημα: «Θεωρώ ότι υπάρχει στο παρασκήνιο εμπλοκή και άλλων ατόμων. Όχι στον τόπο του εγκλήματος εκείνη τη στιγμή αλλά στην αναμονή. Ίσως να του είπαν τελείωνε βγάλτην από τη μέση. Δεν είναι και πανέξυπνος πάντως». 

Τέλος οι πληροφορίες λένε οτι η υπεράσπιση δεν θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης καθώς ο πιλότος, λόγω της ιδιότητας του περνούσε κάθε τρεις μήνες από ψυχομετρικά τεστ.

Τα ρίχνει όλα στην «κυκλοθυμική» Καρολάιν

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα» είπε ομολογώντας το άγριο έγκλημά του ο 32χρονος πιλότος. Κατά την κατάθεση του ζήτησε συγγνώμη και περιέγραψε το γάμο του με την Καρολάιν και τα προβλήματα υγείας της νεογέννητης Λυδίας. «Για μένα η Λυδία μετά κι από αυτές τις περιπέτειες της υγείας της, είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Το να σας πω ότι είναι τα πάντα για μένα, νομίζω είναι πολύ λίγο. Όταν χάσαμε το πρώτο παιδάκι, η συμπεριφορά της Καρολάιν άρχισε να αλλάζει. Εκεί που ήταν όλα καλά μεταξύ μας, μπορεί για την οποιαδήποτε σημαντική ή ασήμαντη αφορμή να γινόταν επιθετική απέναντι μου» είπε στους αστυνομικούς περιγράφοντας λίγο αργότερα τις έντονες αλλαγές στη διάθεση της 20χρονης κοπέλας.

«Η Καρολάιν είχε το εξής χαρακτηριστικό. Μπορεί να ήμασταν όλη την εβδομάδα μια χαρά και από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να γύρναγε ένας διακόπτης και να γινόταν επιθετική απέναντι μου ή απέναντι σε οποιοδήποτε την είχε πειράξει εκείνη τη στιγμή μετά από μία ώρα που θα της περνούσαν τα νεύρα, ήταν όλα μια χαρά εγώ προσπαθούσα να διαχειριστώ αυτά τα ξεσπάσματά της. Της πρότεινα να πάμε σε μία ψυχολόγο, εκείνη συμφώνησε και έτσι ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία Μυλωνοπούλου για συνεδρίες» ανέφερε σχετικά με την απόφαση που τους οδήγησε στην «ειδικό».

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ του αποτρόπαιου εγκλήματος, τα οποία βέβαια κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει: «Ενώ ήμουν με τη Λυδία και έπαιζα μαζί της στον καναπέ, πήγε να πέσει από τον καναπέ και τότε έκανα μία κίνηση να την αρπάξω για να μην πέσει. Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση μου αυτή ήταν λίγο άγαρμπη και η Λυδία φοβήθηκε και άρχισε να κλαίει. Η Καρολάιν ήρθε προς το μέρος μας και ξεκίνησε να μου φωνάζει. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς μου είπε εκείνη τη στιγμή, φεύγοντας όμως από το καθιστικό για να ανέβει στην κρεβατοκάμαρα θυμάμαι ότι μου είπε: «δεν πάτε να ψοφήσετε και οι δύο». Φυσικά και δεν έδωσα καμία σημασία, γιατί ήξερα ότι δεν ήταν ο εαυτός της και ότι το είπε απάνω στα νεύρα της. Την τελευταία φορά που ανέβηκα με τη μικρή στην αγκαλιά μου η Καρολάιν προσπαθούσε να κοιμηθεί» ανέφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA