Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πρωταγωνιστής» των επεισοδίων που έγιναν στις 31 Μαΐου 2015 στο προαύλιο Ιερού Ναού μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας είναι ο κληρικός που επιτέθηκε με βιτριόλι στους μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Τότε, είχε χρειαστεί και η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με μία ηλικιωμένη γυναίκα να καταθέτει την επόμενη ημέρα μήνυση εναντίον του καθώς φέρεται ότι επιχείρησε να τη χτυπήσει με καδρόνι.

Είχε συλληφθεί το 2018 

https://www.youtube.com/watch?v=Z7HpFbxCG88

Κοκαΐνη βάρους 1,8 γραμμαρίων έκρυβε κάτω από το ράσο (σ.σ. το όχι και τόσο μακρινό 2018), ο 38χρονος σήμερα ιερέας. Ο κληρικός είχε συλληφθεί το 2018 μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας. Τότε, οι αστυνομικές Αρχές αξιοποίησαν πληροφορίες για τη δράση του και δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, όταν σε σωματικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μέσα από το ράσο έκρυβε ναρκωτικά. Ακολούθησε η σύλληψη του και η προσαγωγή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας στον οποίο υποστήριξε ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση. Μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, η Μητρόπολη Βέροιας εκκίνησε διαδικασία για την καθαίρεση του. Μάλιστα, η υπόθεση συζητούνταν σήμερα σε δεύτερο βαθμό. 

«Έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο» - Τι είπαν κληρικοί για την επίθεση με βιτριόλι

Tο σκηνικό που επικράτησε στην αίθουσα μετά την επίθεση με βιτριόλι κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, όπου είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 10 ατόμων, 7 εκ των οποίων είναι μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό, περιέγραψαν ιερείς. «Πολύ δύσκολη εικόνα. Ράσα βγαλμένα. Οι άνθρωποι ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση φωνάζανε να πάνε να πλυθούν. Ευτυχώς ήρθε αμέσως το ΕΚΑΒ», δήλωσε στο ο Πατέρας Βαρθολομαίος. «Ότι έχετε περιγράψει στις τηλεοράσεις είναι ακριβές. Οι γιατροί θα μας πουν πώς είναι οι μητροπολίτες. Γνωρίζω ότι ο Πατέρας Σεβαστιανός είναι σε μια πιο δύσκολη κατάσταση, ο γραμματέας, οι υπόλοιποι είναι υπό παρακολούθηση και περιμένουμε τα αποτελέσματα, είναι ακόμα νωρίς. Τραυματίστηκαν επτά αρχιερείς και ο γραμματέας ο Πατέρας Σεβαστιανός», προσέθεσε για την κατάσταση της υγείας των τραυματισμένων κληρικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA