Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τελευταία πράξη του οικογενειακού δράματος, τουλάχιστον προς το παρόν, θα παιχτεί στην εισαγγελία, όπου οι Αρχές καλούνται να αποφανθούν πώς θα μεγαλώσει το παιδί της δολοφονημένης 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, από τον προφυλακισμένο για το έγκλημα σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Διαβάστε ακόμη: Εξωφρενική δήλωση Μακρή: Γοητευτική προσωπικότητα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Η εισαγγελία Ανηλίκων συνεδριάζει σήμερα αναφορικά με την επιμέλεια του μωρού των Καρολάιν Κράουτς και Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κι αναμένεται να αναθέσει την προσωρινή επιμέλεια του ενός έτους βρέφους είτε στην οικογένεια της δολοφονημένης 20χρονης, είτε στους συγγενείς του προφυλακισθέντα καθ' ομολογίαν δολοφόνου.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε μιλώντας στο Open TV, ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Αγαπηνός. «Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων οι οποίες κρίνω στο παρόν χρονικό σημείο θα αποφανθούν για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα. Ετσι, δεν θα τίθεται θέμα καμίας ευνοϊκής μεταχείρισης, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα. Υπό τις συνθήκες αυτές θεωρώ δεδομένο με βάση αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και την ομολογία του δράστη και τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος ότι η γονική μέριμνα θα αφαιρεθεί από τον πατέρα και κάθε μορφής επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα», τόνισε σχετικά ο κ. Αγαπηνός.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο δράστης θα μπορούσε να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού είπε: «Το δικαιακό μας σύστημα επιτρέπει να διεκδικήσεις ό,τι θέλεις. Οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές. Το λέω αυτό γιατί θα υπάρχει μία περίοδος αρκετών ετών που δεν θα έχει το δικαίωμα καν να δει το παιδί. Μιλάμε για απαγόρευση πλήρους επικοινωνίας. Από εκεί και πέρα όταν το παιδί είναι σε μία ηλικία 15-16 ετών, όπως αντιλαμβάνεστε σε ένα μεγάλο βαθμό, αποφασίζει μόνο του».

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν είναι πιθανό να αναγνωριστούν ελαφρυντικά ο κ. Αγαπηνός τόνισε ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα μεταξύ του πρωτοβάθμιου και του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. «Ερευνούμε και το πώς έχει ζήσει κάποιος μέχρι να τελέσει ένα έγκλημα, τυπικά έχει τις προϋποθέσεις για να του αναγνωριστεί η ελαφρυντική αυτή περίσταση. Έχει λευκό ποινικό μητρώο, έχει τις προϋποθέσεις του νόμου για να του αναγνωριστεί. Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν θα του αναγνωριστεί, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Στον δεύτερο βαθμό που γίνεται μία δίκη αποστασιοποιημένη χρονικά και από το ίδιο το γεγονός και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα πράγματα αλλάζουν πολλές φορές».

Συνεχίζονται οι έρευνες, αμετανόητος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για περισσότερα στοιχεία της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό, διεξήχθησαν χθες Τετάρτη έρευνες στον βόθρο της μεζονέτας των Γλυκών Νερών, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η κάρτα μνήμης της κάμερας ασφαλείας που αφαιρέθηκε το βράδυ της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο. 

Σύμφωνα με το MEGA, οι αστυνομικοί βρέθηκαν την Τετάρτη (23/6) στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών επιχειρώντας να βρουν την κάρτα μνήμης που ο πιλότος αφαίρεσε από την κάμερα ασφαλείας το βράδυ της δολοφονίας. Γι αυτό το λόγο άδειασαν το βόθρο, καθώς ο Αναγνωστόπουλος υποστήριξε πως πέταξε στην τουαλέτα την κάρτα μνήμης της κάμερας. 

Την ίδια ώρα, ο καθ' ομολογίαν δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος, παρουσιάστηκε αμετανόητος ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα. Ακόμα και όταν βρισκόταν ένα βήμα πριν τη φυλακή για την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ο ίδιος φέρεται να ενδιαφερόταν για την εικόνα που είχε ο κόσμος γι αυτόν, σύμφωνα με πληροφορίες. «Η εκδοχή του έχει πολλές... τρύπες και πολλά κενά», λένε χαρακτηριστικά πηγές από το χώρο των δικαστηρίων.

Ο 32χρονος πιλότος ρωτήθηκε και απάντησε για όλα τα κρίσιμα διαστήματα: από τη γνωριμία του με την Καρολάιν, μέχρι την ημέρα της δολοφονίας και τα όσα ακολούθησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Ανακριτής και εισαγγελέας έδωσαν ιδιαίτερη βάση και στάθηκαν στις ερωτήσεις του στο τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, όταν ο Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε την Καρολάιν.

Τέλος, ο 33χρονος πιλότος, στην καθιερωμένη συνέντευξη που έδωσε ως νέος κρατούμενος, στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, όπου εμφανίστηκε ψυχρός και πλήρως εξοικειωμένος με το πρόγραμμα της φυλακής. «Βρείτε μου να κάνω μια δουλειά για να περνάει η ώρα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 33χρονος που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα και την Τρίτη πέρασε το πρώτο του βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA