Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη την Τετάρτη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης οικιακή βοηθός που απέσπασε κάρτα ηλικιωμένης με τέχνασμα και για 6 μήνες πραγματοποιούσε αγορές και αναλήψεις μετρητών ύψους πάνω από 51.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η 44χρονη δράστρια δούλευε περιστασιακά ως οικιακή βοηθός στο σπίτι 87χρονης στην Κατερίνη και έστησε ένα περίτεχνο κόλπο ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα της ηλικιωμένης. Αρχικά, έπεισε την ηλικιωμένη ότι χρειάζεται να έχει μια τραπεζική κάρτα και την πήγε στην τράπεζα για να την εκδώσει. Ωστόσο, μετά την έκδοση της κάρτας η 87χρονη είχε δεύτερες σκέψεις και φοβόταν ότι κάποιος θα της την κλέψει.

Η 44χρονη την καθησύχασε και της είπε «μην φοβάσαι, θα την σκίσω αν δεν την θέλεις». Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, η οικιακή βοηθός έκανε ότι την σκίζει, αλλά στην πραγματικότητα την κράτησε για… προσωπική χρήση. Μέσω αυτής πραγματοποιούσε αγορές και αναλήψεις χρημάτων για 6 ολόκληρους μήνες, έχοντας μαζέψει «προίκα» συνολικής αξίας 51.471,58 ευρώ. Μεταξύ άλλων, έκανε αγορές από διάφορα καταστήματα, έβαζε βενζίνη στο όχημά της ενώ είχε προμηθευτεί και μια ηλεκτρική σκούπα για το σπίτι της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 44χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 600 ευρώ σε μετρητά και η ηλεκτρική σκούπα, τα οποία αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.

Έκρυβε την κάρτα σε εξωκλήσι

Μάλιστα, η αστυνομία δεν βρήκε την κάρτα στην κατοχή της 44χρονης, αλλά πίσω από μια εικόνα σε εξωκλήσι σε χωριό της Κατερίνης. Στο σημείο αυτό τοποθετούσε η οικιακή βοηθός την κάρτα κάθε φορά μετά από χρήση της. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA