Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήραν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, ενώ ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, νοσηλεύεται μέχρι και αυτή τη στιγμή με εγκαύματα στο κεφάλι, τον λαιμό και το αριστερό χέρι στο ΚΑΤ, μετά την επίθεση με βιτριόλι που πραγματοποίησε εναντίον τους στη Μονή Πετράκη ο 37χρονος ιερέας από την Βέροια. Όπως αποκαλύπτεται, δεν σταματούσε να αναφέρει σε στενούς κύκλους ότι οι μητροπολίτες έχουν στήσει σκευωρία εναντίον του. 

Διαβάστε ακόμηΜονή Πετράκη - Αυτόπτης μάρτυρας: Βλέπαμε να καίγονται από την επίθεση με βιτριόλι

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ρεπόρτερ του ιστότοπου είχε επικοινωνήσει διαδικτυακά με τον ιερέα πριν την επίθεση και υποστήριξε από την αρχή πως υπάρχει ένας φαύλος κύκλος ψεμάτων γύρω από το πρόσωπό του και μάλιστα με λόγο καταγγελτικό έστρεψε τα “βέλη” του προς την Αστυνομία. Όπως είχε γράψει, είναι σκευωρία τα όσα λέγονταν εναντίον του, όπως για παράδειγμα ότι τον κατηγορούσαν για χρήση ναρκωτικών ουσιών και ομοφυλοφιλία. Μάλιστα, όπως ανέφερε, έκανε εξετάσεις και αυτές βγήκαν αρνητικές. Μίλησε με πολύ πάθος και παράπονο για τις εναντίον του «σκευωρίες», που υποστήριξε ότι έχουν στηθεί σε βάρος του.

Όσα είχε γράψει: «Μου έκαναν μεγάλο κακό, γιε μου. Δύο αστυνομικοί μού έκαναν μεγάλο κακό. Ψεύτικες συκοφαντίες και βαλτοί. Είπαν ψεύτικη καταγγελία ότι παίρνω ουσίες και πηγαίνω με το ίδιο φύλο και ότι πήγα σε δύο ξενοδοχεία. Πήρα τηλέφωνο τα ξενοδοχεία, ουδέποτε διανυκτέρευσα. Και μου έδωσαν χαρτί. Και έκανα τοξικολογικές εξετάσεις αίματος, ούρων, σάλιου και τεστ DNA μαλλιών, που δείχνουν και μια εξαετία πριν εάν έχω κάνει έστω μια φορά χρήση. Τους έβαλε ένας παπάς για να πάρει την ενορία μου, και την πήρε. Και πήγα σε μια μικρή με 150 άτομα», είχε γράψει σε προσωπική συνομιλία στο Facebook ο 37χρονος ιερέας.

Εξιτήριο για τους Μητροπολίτες

Ενημέρωση για την κατάσταση των Μητροπολιτών που δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι την Τετάρτη το απόγευμα παρείχαν τα Νοσοκομεία “Γεννηματάς” και ΚΑΤ. Σύμφωνα με αυτή, και οι επτά Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήριο χθες, ενώ για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων παρέμεινε στο ΚΑΤ ο Αρχιμανδρίτης-γραμματέας Συνοδικού, ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γ.Ν.Α. “Λαϊκό”, στο νοσοκομείο διακομίστηκαν στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης με το ΕΚΑΒ οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυϊνουπόλεως-Κονίτσης και Κασσανδρείας, οι οποίοι εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς, για την οποία έλαβαν τη δέουσα αγωγή. Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα, για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή. Και οι τέσσερις Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια χθες Πέμπτη 24/6/2021, ενώ θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση αύριο Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΑΤ, οι Μητροπολίτες Άρτης, Γλυφάδας και Ζακύνθου έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA