ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/06/2021 11:54

Μετάλλαξη Δέλτα: Καμπανάκι Αρκουμανέα για νέα lockdown

Ο πρόεδρος ΕΟΔΥ αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού που θα επικρατήσει ως το τέλος του καλοκαιριού και τα μέτρα που θα ληφθούν

Μετάλλαξη Δέλτα: Καμπανάκι Αρκουμανέα για νέα lockdown
Μετάλλαξη Δέλτα: Καμπανάκι Αρκουμανέα για νέα lockdown
Ανάγνωση:

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού ανάφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων τοπικών lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ στάθηκε στο θέμα του εμβολιασμού που είναι η σημαντικότερη ασπίδα απέναντι στον κορονοϊό και ο τρόπος για να μην χρειαστούν νέα επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα. «Είναι στο χέρι μας, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους» ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σημείωσε, δε πως, «17 μήνες με την πανδημία έχουμε μάθει ότι όλα είναι στο τραπέζι και παίρνεις την απόφαση με τα δεδομένα που έχεις εκείνη τη στιγμή. Με νέα δεδομένα παίρνεις νέες αποφάσεις».

«Μη φτάσουμε στο αν θα έχουμε νέα μέτρα, ακόμα τελειώνουμε το τρίτο κύμα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας είναι τα καλύτερα που είχαμε εδώ και μήνες και μας οδήγησαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις, υπάρχει όμως μια ανησυχία και προετοιμαζόμαστε για τη μετάλλαξη που φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει» ανέφερε.

«Αυτή τη στιγμή τα μοντέλα δείχνουν ότι μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος σε ολόκληρη την Ευρώπη, και προφανέστατα και πιθανότατα και στη χώρα μας… Λύση είναι τα εμβόλια. 1ον πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. 2ον τα εμβόλια είναι ασφαλή. Έχουν γίνει δισεκ. δόσεις σε όλο τον πλανήτη και εκατ. στη χώρα μας με απειροελάχιστες επιπλοκές. 3ον οι μη εμβολιασμένοι και οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη πολύ πιθανόν, για να μην πω σίγουρα, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα».

«Lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη»

«Όπως είχαμε ξαναπεί πολύ πιθανόν να δούμε τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, αυτό ισχύει και τώρα» σχολίασε ο κ. Αρκουμανέας. «Στην επικοινωνία που είχαμε χθες με την Πολιτική Προστασία και τους τοπικούς άρχοντες της Κρήτης τονίσαμε ότι πρέπει να γίνει επιπλέον προσπάθεια επικοινωνίας για να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων της Κρήτης».

Ζήτησε από τον κόσμο να μην ακούει τους κινδυνολόγους αλλά τους ειδικούς. «Οι μη εμβολιασμένοι κινδυνεύουν, οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν» ξεκαθάρισε. Τη μετάλλαξη Δέλτα την έχουμε βρει (στη χώρα μας) από τον Απρίλιο γίνονται ιχνηλατήσεις, μπορεί να μη βρίσκουμε όλες τις μολύνσεις, αλλά η συνολική εικόνα για τη Δέλτα είναι αυτή διευκρίνισε.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε εγρήγορση, και υπάρχει μια σχετική ανησυχία επειδή η συγκεκριμένη μετάλλαξη Δέλτα είναι 50 με 60% πιο μεταδοτική, από την Άλφα που είναι η γνωστή που ξέραμε, η βρετανική, που έχει κυριαρχήσει και στη χώρα μας, η οποία με τη σειρά της είναι 50% πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΟΔΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ