Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παροχή επιπλέον προνομίων ή διευκολύνσεων σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο, συζητά η κυβέρνηση, κάτι που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, ζητώντας μια εβδομάδα υπομονή για τα... αποκαλυπτήρια. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως θα αφορούν κυρίως σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της Επιτροπής Βιοηθικής έγινε... παράπλευρη συζήτηση για το ζήτημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προανήγγειλε αποφάσεις εντός των ημερών για την παροχή διευκολύνσεων σε εμβολιασμένους. Δεν έκανε πάντως εκτενή αναφορά, καθώς είναι δεδομένο ότι εξετάζεται βήμα βήμα η κατάσταση, αφού η μετάλλαξη Δέλτα «παραμονεύει».

Διαβάστε ακόμη: Σπριντ στους εμβολιασμούς για να μην φέρει πισωγύρισμα η μετάλλαξη Δέλτα

Τι θα μπορούσε να είναι ένα επιπλέον προνόμιο;

Ένα απο τα πιθανά σενάρια είναι το «διττό μοντέλο» για δημόσιους χώρους. Αυτό σημαίνει ότι ιδιοκτήτες θεάτρων, συναυλιακών χώρων κλπ θα μπορούν να έχουν αυξημένη πληρότητα εφόσονεκδίδουν εισιτήρια μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες και φυσικά οι πολίτες θα βρίσκονται σε μέρη με άλλους πλήρως εμβολιασμένους.

Συνεχείς προτροπές Μητσοτάκη για εμβολιασμό 

Προτροπή προς τους μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ όπως είπε, οι εμβολιασμοί είναι η «απάντηση» στη μετάλλαξη Δέλτα αλλά και σε όλες τις μεταλλάξεις που τυχόν εμφανιστούν. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «έγινε συζήτηση γύρω από τις μεταλλάξεις και συγκεκριμένα τη Δέλτα και πόσο πρέπει να ανησυχούμε». Ερωτηθείς δε για προνόμια εμβολιασμένων, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε λακωνικά, αφήνοντας το θέμα... ορθάνοιχτο: «Κάντε υπομονή μία εβδομάδα».

Το ίδιο είχε πει ο κ. Μητσοτάκης και στη συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Εκεί έκρουσε και ένα ηχηρό καμπανάκι στους πολίτες που συνειδητά δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ως αυτή τη στιγμή και δεν σχεδιάζουν να το κάνουν άμεσα, με το βλέμμα στον επόμενο χειμώνα, καθώς, ως τότε, η κεντρική εκτίμηση είναι ότι στην Ευρώπη θα έχει επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη ή αλλιώς η μετάλλαξη Δέλτα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA