Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας: Σύντομα στο κινητό όλο το ιατρικό ιστορικό μας

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του, παρουσίασε τον προγραμματισμό για να «έρθει» ολόκληρο το ιατρικό ιστορικό μας στο κινητό μας

Κινητό (πηγή: Pixabay)
Κινητό (πηγή: Pixabay)

Σε μία εφαρμογή του τηλεφώνου μας θα βρίσκεται συγκεντρωμένο όλο το ιατρικό ιστορικό μας και μέσα από αυτή θα πραγματοποιούνται όλες οι συνταγογραφήσεις, θα εκδίδονται τα πιστοποιητικά και θα υπάρχουν νέες δυνατότητες για τους πολίτες. Αυτά αποκάλυψε με πρόσφατη συνέντευξη του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίας ενημέρωσε επίσης πως περίπου 700.000 ευρωπαϊκά πιστοποιητικά COVID έχουν ήδη εκδοθεί μέσω του gov.gr.

Διαβάστε ακόμη: Gov.gr: Απολυτήριο Λυκείου και Γυμνασίου με ένα κλικ

Στις 1.184 οι υπηρεσίες μέσα στο gov.gr

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως αυτή την στιγμή μέσω του gov.gr οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν για 1.184 υπηρεσίες. «Στόχος μας είναι να προσθέτουμε συνεχώς νέες λειτουργίες, όπως σχηματικά λέμε , κάθε μέρα να κάνουμε μια μικρή κίνηση που να βελτιώνει την ζωή των πολιτών». Ακόμα συνέχισε λέγοντας ότι «τον Μάρτιο του 2020 ξεκινήσαμε το gov.gr συγκεντρώνοντας 501 ψηφιακές υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου και 15 μήνες μετά έχουν καταγράψει μια σημαντική αύξηση. Ως προς το ποιοτικό κομμάτι, πάντοτε επιδιώκουμε οι υπηρεσίες που προσθέτουμε να παράγουν τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια».

Σε ό,τι έχει να κάνει για τα ψηφιακά πιστοποιητικά COVID ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι «από την 1η Ιουνίου μέχρι και σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 700.000 ψηφιακά πιστοποιητικά COVID, τα περισσότερα μέσω του gov.gr και τα υπόλοιπα μέσω ΚΕΠ. Ο αριθμός αυτός είναι δηλωτικός για την αξία που έχει για τους πολίτες το πιστοποιητικό αυτό. Ήταν μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία υιοθέτησε η Κομισιόν και από την 1η Ιουλίου θα είναι υποχρεωτική για όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης.

Ο ιατρικός μας φάκελος στο κινητό μας

Την ίδια στιγμή ο υπουργός αναφέρθηκε και στις νέες προσθήκες αποκαλύπτοντας πως σύντομα θα έρθει στο κινητό μας ένας Ψηφιακός Φάκελος Υγείας στον οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα ιατρικά στοιχεία των πολιτών και σιγά - σιγά θα εμπλουτίζεται. «Το Ταμείο Ανάκαμψης μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε το επόμενο βήμα και κτίζοντας πάνω στα συστήματα που ήδη έχουμε, να αποκτήσουμε έναν πλήρη Ψηφιακό Φάκελο Ασθενούς. Αυτό θα δημιουργήσει πάρα πολύ μεγάλες θετικές συνεπαγωγές στο ΕΣΥ αλλά και ευρύτερα στην εξυπηρέτηση των πολιτών από αυτό. (...) Σε αυτό το πλαίσιο τα δεδομένα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τα οποία είναι πλούσια και σημαντικά, - περιλαμβάνουν ιατρικές συνταγές - θα εμπλουτιστούν καταρχήν από τις ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις, όπως για παράδειγμα εκείνες που χρησιμοποιούμε για ένα γυμναστήριο, οι οποίες θα ενταχθούν και εκείνες στο σύστημα.» είπε καταλήγοντας ο κ. Πιερρακάκης αποκαλύπτοντας ακόμα ότι μέσα στο καλοκαίρι θα παρουσιαστεί η εφαρμογή αυτή.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Πιερρακάκης #gov.gr #ΕΣΥ #Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού #εφαρμογές