Μενού
  • Α-
  • Α+

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, βιασμό και ασέλγεια κατά συρροή. Την απόφαση έλαβαν η ανακρίτρια και η αρμόδια εισαγγελέας Αγρινίου μετά την απολογία του κληρικού που έγινε διά υπομνήματος.

Διαβάστε ακόμη: Αγρίνιο: Βρήκαν 19χρονη κρυμμένη στη ντουλάπα του ιερέα που κατηγορείται για βιασμούς

Ο ιερέας επέλεξε να μην τεθεί ενώπιος ενωπίω με την ανακρίτρια, αλλά να απολογηθεί εγγράφως αφού προηγουμένως απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο το αίτημα ακύρωσης της προδικασίας που κατέθεσε χθες ο συνήγορος υπεράσπισής του, σύμφωνα με το agrinionews.gr. Ο κληρικός αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο οι αρμόδιοι έκριναν ότι συντρέχουν λόγοι προφυλάκισής του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Ο ιερέας ζούσε σε «κοινόβιο» με μητέρες και κόρες

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του agriniopress.gr, Παναγιώτης Τσακανίκας, η μητέρα μαζί με τις δύο κόρες της είχαν αφήσει το σπίτι τους προκειμένου να ζήσουν με τον ιερέα και την οικογένειά του. Το ίδιο είχε κάνει ακόμα μία γυναίκα, επίσης μητέρα, και όλοι μαζί είχαν δημιουργήσει κάποιου είδους «θρησκευτικό κοινόβιο».

Ο ιερέας ο οποίος είναι και πατέρας τριών παιδιών, με πρόσχημα τη θρησκεία, είχε πείσει τις γυναίκες να τον εμπιστευτούν τυφλά και να γίνουν πειθήνια όργανά του. Όπως σχολίασε ο δημοσιογράφος, «ακούγονται πολλά για αυτό το κοινόβιο, ακόμη και για τελετές». Ολα αυτά περιλαμβάνονται στη δικογραφία της μήνυσης.

Η 22χρονη σήμερα κοπέλα κατήγγειλε πως ο ιερέας τη βίασε το 2013, ενώ η 27χρονη αδερφή της υποστήριξε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης όταν ήταν ανήλικη. Οι αδερφές μήνυσαν τον ιερέα με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία ώστε να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA