Μενού
  • Α-
  • Α+

Γιος αξιωματικού του στρατού και στενού συνεργάτη της χούντας, ο Χρήστος Παππάς έμελλε να γίνει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, τον Οκτώβριο του 2020, ο Χρήστος Παππάς καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 13 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης αλλά διέφυγε της σύλληψης και καταζητούνταν μέχρι σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης. Η τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί ο Χρήστος Παππας ήταν λίγες μέρες προτού καταδικαστεί, οταν και έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που έμενε, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Τελικά το βράδυ της Πέμπτης (1/7) ο Χρήστος Παππάς βρέθηκε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από έφοδο σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

Ποιος είναι ο Χρήστος Παππάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος αξιωματικού του στρατού, συνεργάτη της Χούντας των Συνταγματαρχών και ιδρυτικού μέλους της Χρυσής Αυγής. Ο Χρήστος Παππάς, εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και υπήρξε ιδρυτής των εκδόσεων Ηλιοφόρος εκδίδοντας βιβλία εθνικιστικού περιεχομένου. Αναφέρεται ως μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΝ και αργότερα, διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής. Στενός συνεργάτη του Νίκου Μιχαλολιάκου, του οποίου έχει βαφτίσει την κόρη.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με την Χρυσή Αυγή, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.  Στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 προφυλακίστηκε, με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτών, με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Αποφυλακίστηκε στις 29 Μαρτίου 2015 μετά την παρέλευση του 18μηνου από τη σύλληψή του.

Φωτογραφίες με ναζί και Χίτλερ

Αξίζει να σημειωθεί πως σε έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που είχε γίνει στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2013 στο σπίτι του Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων, βρέθηκαν δύο όπλα χωρίς άδεια και πλήθος από ναζιστικά memorabilia. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν δύο φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται να είναι ντυμένος με την επίσημη στολή των SS χαιρετώντας ναζιστικά μπροστά από ναζιστική σημαία, ενώ στην δεύτερη να φοράει το περιβραχιόνιο των ναζί.

Σε άλλο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται με την οικογένειά του να χαιρετάει ναζιστικά, να μαθαίνει στα παιδιά του να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ ευχετήριες κάρτες του ίδιου και της συζύγου του φέρουν τη σβάστικα και χρονολογία σύμφωνα με ημερολόγιο που ξεκινά από το έτος γέννησης του Χίτλερ. Την ίδια ώρα βέβαια ο ίδιος αρνούνταν κάθε σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό και τις ιδέες του Χίτλερ...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA