Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανησυχούν οι ειδικοί για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, με την μετάλλαξη Δέλτα να αρχίζει να επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να πέφτουν στο τραπέζι και σενάρια για αυστηροποίηση κάποιων μέτρων. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται τα κρούσματα στο εξωτερικό, ελέω της ινδικής μετάλλαξης, έχουν σημάνει τον συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές της χώρας μας, καθώς μελετούν πως μπορούν να περιοριστούν τα κρούσματα χωρίς να υπάρχει σοβαρός αντίκτυπος στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων που υπάρχει στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό των μεικτών χώρων διασκέδασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, επί τάπητος έχει τεθεί το ενδεχόμενο να μπορεί ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος να δέχεται τους ανεμβολίαστους πελάτες μόνο με την επίδειξη μοριακού (PCR) και όχι με rapid test. Παράλληλα, ένα ακόμα μέτρο που εξετάζεται είναι η επιβολή τοπικών lockdown σε επιβαρυμένες περιοχές, όπως και η επανεμφάνιση μέτρων όπως η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ. Αυτά τα ενδεχόμενα πάντα αν η μετάλλαξη Δέλτα φέρει νέα αυξήση στα κρούσματα κορονοϊού.

PCR για είσοδο σε μεικτά μαγαζιά

Ένα άλλο μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι επίσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι θα αποφασίσουν να λειτουργούν «μεικτά μαγαζιά» (δηλαδή μαγαζιά τα οποία θα δέχονται και ανεμβολίαστους πελάτες) να επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μόνο κατόπιν επίδειξης αρνητικού τεστ PCR (μοριακό).

Υπενθυμίζεται ότι με τις υπάρχουσες οδηγίες, στα μαγαζιά εκείνα που θα δέχονται και ανεμβολίαστους, θα μπορούν να εισέρχονται πελάτες με την επίδειξη είτε μοριακού τεστ είτε rapid test.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA