Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα από τα πιο extreme σπορ το wingsuit ή αλλιώς την πτήση με κοστούμι νυχτερίδας (σ.σ.: B.A.S.E. Jumping), ήταν αυτό που ουσιαστικά οδήγησε τον 55χρονο άντρας στο θάνατο το Σάββατο στον Παρνασσό.

Παρά το γεγονός ότι ήταν έμπειρος αεροπτεριστής και είχε ξανά κάνει στο παρελθόν την ίδια πτήση «νυχτερίδας» διάρκειας 20-25 δευτερολέπτων, η τελευταία του βουτιά ήταν και η μοιραία για τον ίδιο.

Το wingsuit, αναπτύχθηκε στα τέλη του '90 και ενώνει με ύφασμα την επιφάνεια μεταξύ των ποδιών και κάτω από τα χέρια. Μια πτήση wingsuit τελειώνει με ένα άνοιγμα αλεξίπτωτου.

https://www.youtube.com/watch?v=_MJG8dzaSg4

Έτσι, ένα wingsuit μπορεί να πετάξει από οποιοδήποτε σημείο που παρέχει επαρκές ύψος για να γλιστρά μέσα στον αέρα. Θεωρείται το πιο επικίνδυνο από τα extreme sports, με 276 θανάτους από το πρώτο άλμα, το 1981. Έχει προκαλέσει πολλούς περισσότερους θανάτους από οποιοδήποτε παραπλήσιο ερασιτεχνικό σπορ.

Τι είναι το B.A.S.E Jumping

Αναμφισβήτητα το B.A.S.E Jumping είναι ένα από τα πιο ακραία extreme sports. H έννοια του B.A.S.E (Building. Antenna. Span. Earth.) Jumping σημαίνει ότι εκτελείς ελεύθερη πτώση από σταθερό σημείο -κτήριο, κεραία, γέφυρα ή την άκρη κάποιου γκρεμού. Έτσι, έχεις πολύ μικρότερο ύψος και κατ' επέκταση πολύ λιγότερο χρόνο πτώσης και πτήσης σε σχέση με το sky diving.

Όλα είναι πολύ κοντά σου, ο χρόνος πολύ περιορισμένος και η επικινδυνότητα πολύ αυξημένη, αλλά πολύ όμως... Γι' αυτό, το σύστημα που φοράει ο άλτης δεν διαθέτει εφεδρικό αλεξίπτωτο, λόγω έλλειψης χρόνου πτήσης.

Η πτήση τελειώνει με ένα άνοιγμα αλεξίπτωτου και για τους λάτρεις αυτού του extreme σπορ αποτελεί την απόλυτη αίσθηση αδρεναλίνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA