Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κτήματος Τατοΐου μετά το 1967 βλέπουμε την καταπληκτική καμπάνα του κτήματος. Μετά τον καθαρισμό του κισσού γύρω από την εξαιρετική βάση που την στηρίζει αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο. Την έφερε στην Ελλάδα η Βασίλισσα Όλγα από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Δεν είχε θρησκευτικό λόγο η τοποθέτηση της στην καρδιά της αγροτοκτηνοτροφικής ενότητας του κτήματος.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Δέλτα: «Φρενάρουν» οι εμβολιασμοί - «Πονοκέφαλος» για την αύξηση των κρουσμάτων

Η καμπάνα ρύθμιζε με τους χτύπους όλη την ζωή του αγροκτήματος. Η καμπάνα αυτή σήμανε και τις δύο από τις τρεις μεγάλες καταστροφές του κτήματος, τις πυρκαγιές του 1916 και του 1945. Επάνω εχει την επιγραφή Τατόι 1876 και το μονόγραμμα του Βασιλέως Γεωργίου Ά.

Είναι ενα από τα ιστορικότερα κινητά αντικείμενα του κτήματος και η βάση της χρήζει άμεσης αποκατάστασης. Λόγω της σκουριάς και της εγκατάλειψης και εξαιτίας του μεγάλου βάρους της καμπάνας είναι έτοιμη να καταρρεύσει!

Πέρα από αυτά η αποκάλυψή της γεννά τεράστια ζητήματα ασφαλείας που άμεσα πρέπει να ρυθμιστούν.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA