ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/07/2021 20:53

Υμηττός: Απαγορεύεται η κυκλοφορία την Πέμπτη 8 Ιουλίου λόγω κινδύνου φωτιάς

Λόγω μεγάλου κινδύνου φωτιάς από υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στον Υμηττό την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Υμηττός: Απαγορεύεται η κυκλοφορία την Πέμπτη 8 Ιουλίου λόγω κινδύνου φωτιάς
Υμηττός (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Λόγω μεγάλου κινδύνου φωτιάς από υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στον Υμηττό την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Κεφαλονιά: Συνελήφθη και ομολόγησε ο εμπρηστής των 6.000 καμμένων στρεμμάτων

Συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καισαριανής, ενημερώνει ότι την Πέμπτη 8 Ιουλίου από τις πρώτες πρωινές ώρες και για ολόκληρη την ημέρα, θα απαγορεύεται η διέλευση και η κυκλοφορία στον Υμηττό.

Για αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΥΜΗΤΤΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ