Μενού
  • Α-
  • Α+

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος 36χρονου πυροσβέστη από τη Ζάκυνθο και δύο ακόμα ιδιωτικών υπαλλήλων για παιδική πορνογραφία

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεψε πάνω από 800.000 ευρώ μέσω ηλεκτρονικής απάτης

Τα ηλεκτρονικά ίχνη του πυροσβέστη εντοπίστηκαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών από το εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους έναν μεγάλο αριθμό αρχείων με σοκαριστικό περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων. 

Οι αστυνομικοί, έθεσαν όλα τα στοιχεία υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Παράλληλα, μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν έρευνες στα σπίτια τους, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 7 σκληροί δίσκοι
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • τάμπλετ
  • κάρτα αποθήκευσης (microSD)

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους, ενώ εντοπίσθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Τα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο πυροσβέστης που συνελήφθη, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA