Μενού
  • Α-
  • Α+

Προβληματισμό δημιουργεί το πραγματικά πρωτοφανές περιστατικό του γιατρού στο Ασκληπιείο Βούλας, που φέρεται να έκανε ψεύτικους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, πετώντας τις πολύτιμες δόσεις στα σκουπίδια, με στόχο να χορηγηθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού σε αρνητές των εμβολίων!

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε κατά του 50χρονου ορθοπεδικού, για τα αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών συμπίπτει χρονικά με την εθνική μάχη να μην πάει χαμένο ούτε ένα εμβόλιο και σε καμία περίπτωση δε συνάδει με το ιατρικό λειτούργημα.

Διαβάστε ακόμη: Ασκληπιείο Βούλας: Ο γιατρός - αρνητής ζήτησε να κάνει το εμβόλιο σε 5 γνωστούς του

Την εύλογη ανησυχία, που πυροδότησε η υπόθεση αυτή, γύρω από τις ασφαλιστικές δικλείδες της εμβολιαστικής διαδικασίας καθησυχάζει, μέσω του reader.gr, η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνα – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, η οποία αναφέρει ότι οι αρνητές των εμβολίων μεταξύ των γιατρών «μετριούνται στα δάκτυλα».

Ηταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής όταν ο ειδικευόμενος γιατρός επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε πέντε γνωστούς του, 3 άνδρες και 2 γυναίκες, που είχαν κλεισμένα ραντεβού, για ψυχολογικούς λόγους γιατί δήθεν φοβούνταν. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ο συγκεκριμένος γιατρός είχε απασχοληθεί στο εμβολιαστικό κέντρο και δεν προκάλεσε υποψίες πείθοντας τελικά το προσωπικό να προχωρήσει στον εμβολιασμό.  

Κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας, η νοσηλεύτρια, που είχε βάρδια, διαπίστωσε ότι ο γιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού πετώντας το περιεχόμενο του φιαλιδίου στο καλάθι των σκουπιδιών. Μετά τις παρατηρήσεις της, τον απομάκρυνε από τον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου χωρίς ο ίδιος να ολοκληρώσει την εμβολιαστική διαδικασία για το συγκεκριμένο πολίτη ενημερώνοντας άμεσα το διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης καταθέτοντας παράλληλα μήνυση.  

Ματίνα Παγώνη: Δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας στους εμβολιασμούς 

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, μιλώντας στο reader.gr, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο περιστατικό» το συμβάν, σημειώνοντας ότι «σε κάθε νοσοκομείο υπάρχει ειδική ομάδα, που είναι ορισμένη από την νοσηλευτική μονάδα, για να κάνει τους εμβολιασμούς. Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα με γιατρούς και νοσηλευτές με τα ονόματά τους, οι οποίοι διενεργούν τους εμβολιασμούς». Επομένως, όπως τονίζει η κυρία Παγώνη, «δεν μπορεί ο καθένας να λέει "εγώ θα κάνω τον εμβολιασμό". Δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας, ούτε κάποιο "παραθυράκι", καθώς οι μόνοι, που μπορούν να κάνουν τα εμβόλια είναι το προσωπικό, που έχει οριστεί από το νοσοκομείο». 

Αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των γιατρών του ΕΣΥ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει ότι οι συνάδελφοί της είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 93,2%. «Το υπόλοιπο ποσοστό είναι γιατροί, οι οποίοι νόσησαν από τον κορονοϊό και περιμένουν να περάσει κάποιο διάστημα για να κάνουν το εμβόλιο. Οι αρνητές μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναφερόμενος στα όσα έγιναν στο Ασκληπιείο Βούλας τόνισε ότι «εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για τη συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA