Μενού
  • Α-
  • Α+

Tις διαδικασίες με τις οποίες οι νέοι πολίτες θα λάβουν τα 150 ευρώ του Freedom Pass, δηλαδή της κάρτας ελευθερίας, που έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό, ανάλογα το σκεύασμα και είναι πλήρως εμβολιάσμένοι, προβλέπει - μεταξύ άλλων - η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που κατατέθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη: Voucher 150 ευρώ: Πώς θα λάβουν την ενίσχυση οι εμβολιασμένοι 18-25 ετών

Τι προβλέπει:

Ο δικαιούχος, αφότου μπει στο gov.gr με το taxisnet θα ζητά έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωση του ποσού

Ο αιτών θα συμπληρώνει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) και τα στοιχεία επικοινωνίας του και ειδικότερα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό κινητού τηλεψώνου.

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση για έκδοση ψηψιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωση του ποσού και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, διαβιβάζονται αποκλειστικά στην Τράπεζα για τους σκοπούς τα στοιχεία του δικαιούχου και ειδικότερα όνομα, επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμός κινητού τηλεψώνου, τα οποία είναι απαραίτητα για έκδοση ψηψιακής χρεωστικής κάρτας.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως 31.12.2021 και μετά μετά την πάροδο της ημερομηνίας, το πιστωτικό ίδρυμα υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. 

Το ποσό χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το δικαιούχο για πραγματοποίηση αγορών ή λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές

Freedom Pass: Δίνεται και σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί

Διευκρινίσεις είχε παράσχει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης λέγοντας: «Είναι μια κάρτα προπληρωμένη που αφαιρείς χρήματα κατά τη χρήση της. Θα είναι μια ειδική κάρτα, δε θα προστεθεί το ποσό σε υφιστάμενη κάρτα που έχει κάποιος. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους χώρους πολιτισμού ή στις υπηρεσίες τουρισμού και τις μεταφορές». «Με το που θα γίνεται ο εμβολιασμός, κάθε νέος που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 18-25 θα λαμβάνει ειδοποίηση ότι μπορεί να την ενεργοποιήσει την κάρτα, και θα του δίνονται οδηγίες για το πώς θα μπορεί να την κατεβάσει στο κινητό του. Υπάρχει μέριμνα και για εκείνους που δε θα έχουν έξυπνη συσκευή, αλλά με τα δεδομένα που έχουμε θεωρούμε ότι η πλειοψηφία θα μπορέσει να την αξιοποιήσει από το κινητό της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA