Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μάχη με τις φλόγες στη Νότια Εύβοια συνεχίζεται καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου συνεχίζει να καίει στην περιοχή με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν όλο και περισσότεροι τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμη: Χαρδαλιάς: 51 φωτιές το Σάββατο με 8 μποφόρ - Δεν απειλούνται κατοικίες στην Εύβοια

Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως δεν κινδυνεύουν κατοικίες και υποδομές, ωστόσο μετά από τον οικισμό Νημποριό, ένας ακόμα οι Καγκαδαίοι πήρε εντολή για να εκκενωθεί προληπτικά.

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από στεριά και από αέρα. Ανάμεσά τους και το θηριώδες ρωσικό Beriev-200 που μπορεί να μεταφέρει και να απελευθερώσει τεράστιες ποσότητες νερού.

«Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Επιχειρούν επίγειες και ε άριες δυνάμεις ενώ έχει διακοπεί ο δρόμος Στύρα - Νέα Στύρα και η κυκλοφορία διεξάγεται από το Ρεούζι» δήλωσε στο evima.gr δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος.

«Δίνουμε μάχη μέσα σε μία ρεματιά να ανακόψουμε ένα επικίνδυνο μέτωπο» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Χουλιάρας που είναι μεταξύ των εθελοντών από τα Στύρα που έχουν σπεύσει στο μέτωπο της φωτιάς. Μαζί τους επιχειρούν σε διάφορα σημεία και εθελοντές και από τις γειτονικές περιοχές αλλά και την Κάρυστο.

Στην περιοχή μεταβαίνει με το ελικόπτερο του Συντονιστικού της Πυροσβεστικής το «Φλόγα 3», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Νέα φωτιά στην Εύβοια στην περιοχή Βασιλικό

Εξάλλου το απόγευμα του Σαββάτου εκδηλώθηκε νέα φωτιά, αυτή τη φορά στην κεντρική Εύβοια, στην περιοχή Βασιλικό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα της Χαλκίδας. Όπως σημειώνουν τα τοπικά Μέσα στο σημείο, στον κάμπο της περιοχής, σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ενεργοποιήθηκε το 112: «Απομακρυνθείτε αμέσως»

Οι κάτοικοι στο Νημποριό έλαβαν νωρίτερα μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 που ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νημποριού Εύβοιας απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι – Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

https://twitter.com/112Greece/status/1413856491531014147?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA