ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/07/2021 10:04

Μεγάλος Περίπατος: Αλλάζει μέχρι τα Χριστούγεννα - Τα νέα έργα

Καθημερινά εμφανίζονται πεζοί στον Μεγάλο Περίπατο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και προβλήματα καθώς υπάρχουν σημεία στα οποία «στενεύει»

Μεγάλος Περίπατος: Αλλάζει μέχρι τα Χριστούγεννα - Τα νέα έργα
Μεγάλος Περίπατος (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σε απέραντο... πάρκινγκ δικύκλων έχει μετατραπεί ο Μεγάλος Περίπατος στο κέντρο της Αθήνας. Το έργο που ξεκίνησε πέρυσι αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος, στη «σκιά» των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει.

Διαβάστε ακόμη: Μεγάλος Περίπατος: Μπήκαν οι ζαρντινιέρες στην Πανεπιστήμιου – Αντιδράσεις από πεζούς και οδηγούς (pics)

Σύμφωνα με το MEGA, αρκετοί υποστηρίζουν πως ο Μεγάλος Περίπατος έχει προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο, πως οι πολίτες αναγκάζονται να περιμένουν στις στάσεις ενώ τους «χτυπά» ο ήλιος καθώς δεν βρίσκονται πλέον στη σκιά. Μετά τον Μεγάλο Περίπατο, οι λωρίδες Πανεπιστημίου από 3 έγιναν 2 με αποτέλεσμα τα μεσημέρια να υπάρχει μποτιλιάρισμα.

Περίπου στις 10 το πρωί καθημερινά εμφανίζονται πεζοί στον Μεγάλο Περίπατο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και προβλήματα καθώς υπάρχουν σημεία στα οποία «στενεύει». Ταυτόχρονα, στις ώρες αιχμής, ο Μεγάλος Περίπατος μετατρέπεται και σε χώρο πάρκινγκ δικύκλων.

Αλλαγές μέχρι τα Χριστούγεννα

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είπε πως περνάμε στην επόμενη φάση με τα μόνιμα έργα. Στον σχεδιασμό προβλέπεται να μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια και να υπάρξουν περισσότεροι χώροι πρασίνου. «Αυτό που χρειάζεται η πόλη, αυτό θα γίνει. Ξεκινάμε από τα μέσα Αυγούστου με το Σύνταγμα», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Στον σχεδιασμό προβλέπεται πως στο σημείο όπου η Ερμού ενώνεται με το Σύνταγμα, να δημιουργηθεί μία πλατεία με πράσινο. Ταυτόχρονα, θα γίνουν διορθώσεις στον Μεγάλο Περίπατο προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ