Μενού
  • Α-
  • Α+

Τετραπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα τα κρούσματα στη Μύκονο, ενώ γενικώς η κατάσταση στα νησιά είναι δύσκολη με τη διασπορά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοίνωσε μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και πάνε στο «πορτοκαλί» επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου είναι σε «πορτοκαλί» επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τεστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Μάλιστα, τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Το ίδιο χρονικό διάστημα τα κρούσματα έχουν υπερπενταπλασιαστεί στην Ίο, υπερδιπλασιαστεί στη Σαντορίνη και έχουν επταπλασιαστεί στην Πάρο.

Επιπλέον τόνισε πως στις περιοχές που «κοκκινίζουν» οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση, τουρισμό, πλοία αλλά και οι εργαζόμενοι στις κατασκηνώσεις της χώρας θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ για τον κορονοϊό (ένα self και ένα rapid τεστ).

Αναλυτικά, στο πορτοκαλί έχουν πάει οι εξής περιοχές: Γρεβενά, Ιωάννινα, Ανατολική Αττική, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Λάρισα, Σαλαμίνα και Πάρος. Στο κίτρινο έχουν πάει οι εξής περιοχές: Καρδίτσας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Άνδρου, Αχαΐας, Κοζάνης, Τήνου, Πρέβεζας, Ζάκυνθου, Σύρου, Λέσβου, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Αρκαδίας, Κεφαλληνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ικαρία, η Λέρος, Λευκάδα, Κύθνος, Αντίπαρος, Χίος, Μήλος, Σέριφος. Μάλιστα η μόνη περιοχή που επέστρεψε στο πράσινο είναι οι Λειψοί.

Τα νέα δεδομένα στις κατασκηνώσεις

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού προκάλεσαν και νέα δεδομένα στις κατασκηνώσεις. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς υπάρχει η εισήγηση της Επιτροπής οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και οι κατασκηνωτές, προκειμένου να μπουν στην κατασκήνωση θα πρέπει να υποδείξουν το αρνητικό rapid test ή self test. Τα παιδιά θα ελέγχονται με self test μια φορά την εβδομάδα και οι εργαζόμενοι δυο. Επίσης δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις εκτός αν έχει παραστεί μεγάλη ανάγκη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA