Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεπερνά τις 500.000 ευρώ η λεία συμμορίας διαρρηκτών, που για σχεδόν δύο χρόνια άνοιγε σπίτια στον Μαραθώνα, τη Βούλα, το Κορωπί, τη Δάφνη και τη Νέα Σμύρνη, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής να προχωρά σε 3 συλλήψεις και να ταυτοποιεί άλλα 4 άτομα εκ των οποίων το ένα είναι έγκλειστο στη φυλακή.

Τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας ανέστειλαν τη δράση τους μόνο την περίοδο των «αυστηρών» lockdown, ενώ είχαν ως ορμητήριο τη Δυτική Αττική και χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας συγγενικών τους προσώπων ή ακόμη και ενοικιαζόμενα. Μόλις εντόπιζαν την οικία - στόχο, κατόπτευαν το χώρο μέχρι να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων και χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία, εισέρχονταν σε αυτή, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Παράλληλα, άλλα μέλη της σπείρας παρέμεναν εξωτερικά της οικίας, εντός των αυτοκινήτων, σε ρόλο «τσιλιαδόρου». Μάλιστα, σε μία περίπτωση απείλησαν ακόμη και με όπλο τον ένοικο ενός σπιτιού ο οποίος είχε την ατυχία να πέσει πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους. Σε αρκετές περιπτώσεις οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα ασφαλείας, με το βιντεοληπτικό υλικό να βοηθάει σημαντικά τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής να εξαρθρώνουν της σπείρα. 

Το προφίλ των διαρρηκτών

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. όλα τα μέλη της συμμορίας είναι Ρομά που έχουν συλληφθεί ξανά κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη τους έγινε με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ σε Άνω Λιόσια και Μενίδι. Στην κατοχή τους βρέθηκαν περί τις 4.000 ευρώ σε μετρητά, διαρρηκτικά εργαλεία και κάμερες επιτήρησης, ενώ κατασχέθηκαν και «επιχειρησιακά» οχήματα ανάμεσα τους κι ένα με πολύ μεγάλη ιπποδύναμη. Κατά τη διάρκεια της δράσης τους φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορούσαν γάντια.

Επίσης διακρίνονταν για τα ιδιαίτερα... ακριβά γούστα τους, καθώς ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο και φωτογραφίες τους με πολυτελή αυτοκίνητα, καθώς επίσης και ταξίδια που πραγματοποιούσαν. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA