Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τα κορoνοπάρτι στην στεριά, πλέον οργανώνονται και στην θάλασσα. Οι λιμενικοί στην Ζάκυνθο διέκοψαν γλέντι σε τουριστικό σκάφος και προχώρησαν σε συλλήψεις των διοργανωτών, οι οποίοι είχαν καλέσει τους θαμώνες μέσω των social media. «Δεν θα επιτρέψουμε την ανομία» δήλωσε από το νησί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη. 

Διαβάστε ακόμη: Λευκάδα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπόρων μετά από κινηματογραφική καταδίωξη – Κυνηγητό εν πλω και πυροβολισμοί

Πιο συγκεκριμένα, άνδρες του λιμεναρχείου Ζακύνθου διενέργησαν καταμέτρηση επιβατών και έλεγχο τήρησης μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού COVID-19, πριν τον απόπλου του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις. Συνολικά, 386 άτομα συμμετείχαν στο πάρτι που είχαν προσκληθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι κάνουν τα συγκεκριμένα πράγματα, ενοχλεί πολύ τον κόσμο. Δεν πρέπει να ξαναγίνει», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ζακύνθου, Αναστάσιος Μαρίνος. Από την άλλη, ο δικηγόρος των συλληφθέντων Παναγιώτης Κεφαλληνός ανέφερε πως δεν ήταν πάρτι, αλλά προγραμματισμένη κρουαζιέρα με επιλεγμένα άτομα. 

Χρυοχοΐδης: Δεν θα γίνει ο Λαγανάς κέντρο πανδημίας

Την Ζάκυνθο επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μ. Καραμαλάκη, τον Δ/ντη Ασφάλειας Αττικής, Π. Τζαφέρη και τον βουλευτή Δ. Ακτύπη. Πραγματοποίησαν σύσκεψη με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, καθώς και με τις τοπικές αρχές και φορείς.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι σκοπός της επίσκεψής του ήταν να δει από κοντά την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, της διακίνησης ναρκωτικών και της παραβατικότητας στο νησί και κυρίως στον Λαγανά, τον οποίο και επισκέφθηκε μαζί με την ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι οι αρχές δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνει φέτος ο Λαγανάς κέντρο διάδοσης της πανδημίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Ζάκυνθο με 120 άτομα φέτος, έναντι 17 πέρυσι και τόνισε ότι οι επιχειρήσεις και οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει, θα συνεχιστούν εντατικότερα, ώστε να βελτιωθεί η ζωή και η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

«Με τις φετινές δράσεις θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μέχρι τέλους, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα στο νησί», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι η Ζάκυνθος είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη στον πλανήτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA