Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μύκονος τελεί υπό καθεστώς αυστηρών περιορισμών που αποτελούν τροχοπέδη για τον τουρισμό στο νησί των ανέμων και οι καταστηματάρχες, αλλά και οι ξενοδόχοι βλέπουν τις κρατήσεις να ακυρώνονται, ενώ πολλοί ήταν οι τουρίστες που αναχώρησαν από το νησί την επομένη της ανακοίνωσης των νέων μέτρων που θα ισχύσουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 26/7.

Οι Μυκονιάτες πάντως, ζητούν από την κυβέρνηση να άρει άμεσα τους περιορισμούς, καθώς κάνει λόγο για στοχοποίηση του νησιού και για κατάφορη αδικία και προτείνουν και σειρά μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των μέτρων που επιβλήθηκαν χθες Σάββατο απαγορεύεται η μουσική όλο το 24ωρο στα μαγαζιά του νησιού και η κυκλοφορία από τη 01:00 μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της» δήλωσε σχετικά με την επιβολή των περιορισμών ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα όμως, οι ειδικοί παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, που δεν αποκλείεται από μέρα σε μέρα να ακολουθήσουν το δρόμο της Μυκόνου. Το τελευταίο 24ωρο, στη Μύκονο καταγράφτηκαν 39 νέα κρούσματα κορονοϊού, δύο περισσότερα δηλαδή σε σύγκριση με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το Σάββατο. Την Πέμπτη, ο Οργανισμός ανακοίνωσε 86 νέα περιστατικά, ενώ μια ημέρα μετά στη Μύκονο εντοπίζονταν 40 ακόμη μολύνσεις του κορονοϊού.

Στο κόκκινο η Κρήτη κι άλλα κυκλαδονήσια

«Τα κρούσματα στην Μύκονο δεν ήταν απλά σε δυναμική αλλά σε έξαρση», δήλωσε σχετικά ο Δημοσθένης Σαρρηγιάννης, όμως δεν είναι μόνο η Μύκονος που «ζορίζεται» την δεδομένη περίοδο από την πανδημία. Εκτός από τη Μύκονο και οι περιοχές, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου βρίσκονται σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τέστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Ως και την Πέμπτη και μέσα σε μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, υπερπενταπλασιάστηκαν στην Ιο, διπλασιάστηκαν στο Ρέθυμνο και σχεδόν τριπλασιάστηκαν στο Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στην Πάρο, όπου επταπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, αλλά και στη Σαντορίνη, όπου διπλασιάστηκαν. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 4 νέα κρούσματα εντοπίζονται το τελευταίο 24ωρο στο νησί της Μήλου, 8 στη Νάξο, 19 στην Πάρο, 2 στην Άνδρο, 4 στην Τήνο, 3 στη Σύρο και 13 στη Σαντορίνη.

Παράλληλα, η Κρήτη εξακολουθεί να καταγράφει συνολικά περισσότερα από 200 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως. Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο, στο Ηράκλειο σημειώθηκαν 91 περιστατικά, 50 στο Ρέθυμνο, 45 στα Χανιά και 20 στο Λασίθι. «Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται», δήλωσε εξάλλου το πρωί της Κυριακής, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και υπογράμμισε: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν». Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από εκείνα του 2020 τόνισε ο κύριος Τάσιος, ωστόσο σημείωσε ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA