Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Κύπρο, μετά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ TV. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας αντιεμβολιαστών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Ξαφνικά, γύρω στις 20:30 ένας όχλος αποτελούμενος από περίπου 100 άτομα κατευθύνθηκε κατά του κτηρίου που στεγάζεται ο σταθμός ΣΙΓΜΑ TV. Εκεί οι ταραξίες προχώρησαν σε εκτεταμένες φθορές μέσα στον σταθμό και τραυμάτισαν εργαζόμενους και δημοσιογράφους.

Το «προφίλ» του όχλου των αντιεμβολιαστών

Σύμφωνα με πληροφορίες το κίνημα των αντιεμβολιαστών στην Κύπρο θυμίζει ένα «μωσαϊκό» διαφορετικών απόψεων και πολιτικών πεποιθήσεων. Μέσα σε αυτούς, μπορείς να βρεις κυρίως άτομα από την ακροδεξιά, από το ελληνορθόδοξο κίνημα (που είναι έντονο στην Κύπρο) και από την ακροαριστερά. Οι διαφορές με τους αντιεμβολιαστές στην Ελλάδα είναι ελάχιστες, καθώς και αυτοί στον πυρήνα των απόψεών τους έχουν μια γενικότερη αμφισβήτηση της πανδημίας, του εμβολίου και των μέτρων περιορισμού που έχουν παρθεί κατά του κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ οι περισσότεροι από τους αντιεμβολιαστές αμφισβητούν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, καθώς αρκετοί πιστεύουν σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Τα επιχειρήματα διαφέρουν ανάλογα με το ποια «παράταξη» υποστηρίζει ο καθένας. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι «τα εμβόλια μας κάνουν κακό» και αναφέρονται στη «Νέα Τάξη» πραγμάτων. Όλα αυτά «ντύνονται» με εθνικιστικό μανδύα ή βαπτίζονται ως πράξη αντίστασης στο κατεστημένο. Το αποτέλεσμα όμως παραμένει το ίδιο, καθώς αρνούνται να εμβολιαστούν για να προστατέψουν την κοινωνία από τον κορονοϊό.

Συγκλονίζει η μαρτυρία δημοσιογράφου από τα επεισόδια

Ο δημοσιογράφος του σταθμού, Γιώργος Τατής, μιλώντας στο Reader.gr, περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι δημοσιογράφοι και οι υπάλληλοι του σταθμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και εκεί σημειώθηκαν επεισόδια, ένας όχλος αποτελούμενος από περίπου 100 άτομα κινήθηκε κατά του κτηριακού συγκροτήματος ΔΙΑΣ, όπου στεγάζεται ο σταθμός. Μάλιστα, εκείνη την στιγμή βρισκόταν στον αέρα το δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, «Τομές στα Γεγονότα». Σύμφωνα με τον κ. Τατή (ενώ υπήρχε κίνδυνος για να προξενηθούν επεισόδια) η Αστυνομία ήταν απούσα καθώς μονάχα ένα περιπολικό βρισκόταν στο σημείο παρά τις εκκλήσεις του σταθμού.

https://www.youtube.com/watch?v=lfqpz5L_FZI

Ο όχλος δεν άργησε να δημιουργήσει προβλήματα, καθώς 20 - 25 άτομα εισέβαλλαν μέσα στον προαύλιο χώρο και άρχισαν να επιδίδονται σε καταστροφές. «Αυτοκίνητα του σταθμού, όπως επίσης και των εργαζομένων καταστράφηκαν και μάλιστα ένας 65χρονος φύλακας (ο οποίος είχε πολεμήσει κατά την τουρκική εισβολή), κινδύνεψε να τραυματιστεί σοβαρά μετά την ρίψη φωτοβολίδας» περιγράφει ο ρεπόρτερ του καναλιού.

Σύμφωνα με τη συγκλονιστική μαρτυρία του κ.Τατή, οι διαδηλωτές είχαν εγκλωβίσει τον 65χρονο μέσα στο κουβούκλιό του, αφήνοντάς του λίγα περιθώρια να αντιδράσει. «Η ζωή του τέθηκε άμεσα σε κίνδυνο» ανέφερε ο δημοσιογράφος. Η καταστροφική μανία των αντιεμβολιαστών δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στη συνέχεια εισέβαλλαν μέσα στο κτήριο του σταθμού, χτυπώντας δημοσιογράφους και υπαλλήλους. Αφού έσπασαν την τζαμαρία της κεντρικής πόρτας μπήκαν στο εσωτερικό και τα έκαναν γυαλιά καρφιά. 

https://www.youtube.com/watch?v=FQZNs5LYa5s

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 9 συλλήψεις για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 12 μέλη της Αστυνομίας, επτά από τα οποία διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA