Μενού
  • Α-
  • Α+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επιτυχόντα των πανελληνίων εξετάσεων από τη Ναύπακτο που έχασε τους γονείς του από κορονοϊό, Δημήτρη Καρακώστα, είχε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, ο Δημήτρης Καρακώστας, που συγκέντρωσε 18.700 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις, ενημερώθηκε από τον Κωστή Χατζηδάκη ότι έχει ολοκληρωθεί ο υπολογισμός της σύνταξης που δικαιούται από τους γονείς του και η εκταμίευση θα ξεκινήσει τον Αύγουστο. 

«Είναι γνωστές οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουμε στην απονομή των συντάξεων, ωστόσο η δική σας περίπτωση έπρεπε να αντιμετωπιστεί κατά απόλυτη προτεραιότητα και έτσι έγινε», επεσήμανε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χατζηδάκης. Επίσης, ο υπουργός Εργασίας συνεχάρη τον Δημήτρη για την επιτυχία του και την ψυχική δύναμη που του επέτρεψε να καταφέρει ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα σε αυτές τις συνθήκες.

Έχασε και τους δύο γονείς του μέσα σε δύο μήνες από κορονοϊό

Ο 56χρονος πρώην αντιδήμαρχος Ναυπάκτου και εκπαιδευτικός, Κώστας Καρακώστας και η σύζυγός του Νικολίτσα Μούρτου, 51 ετών, έχασαν τη «μάχη» με τον κορονοϊό στο νοσοκομείο του Ρίo, αφήνοντας πίσω τους, τα 4 αγόρια τους. «Σίγουρα μου στοίχισε που δεν είναι εδώ να το χαρούν μαζί μου. Αυτό θα ήθελαν και αυτοί και στο μέγιστο βαθμό που μπορούσα κατάφερα και τους έκανα περήφανους αν μπορούσαν να το δουν», είχε δηλώσει ο Δημήτρης Καρακώστας. «Δεν είμαι και αντιπροσωπευτικός του συνόλου γιατί ήμουν και ιδιαίτερα άτυχος. Η πανδημία σίγουρα είναι κάτι πολύ επώδυνο και ψυχολογικά για πολύ κόσμο, χωρίς να χρειαστεί να χάσουν κάποιο δικό τους άτομο. Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα», είχε πει. 

«Θέλω να πάω ιατρική, λογικά στην Πάτρα, με βολεύει είναι σχετικά κοντά σε μένα. Ήθελα να πάω, αλλά σχετίζεται και με τον κορoνοϊό την πανδημία, ήταν ακόμα λόγος....Ήταν τεράστια τραγωδία, απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα» εξήγησε ο Δημήτρης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA