Μενού
  • Α-
  • Α+

«Όποιος νόσησε από κορονοϊό έχει εκτεθεί στην πρωτεΐνη ακίδα του ιού, όπως και με το εμβόλιο» απάντησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ερωτηθείς για τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με το τι προκαλεί στον οργανισμό το εμβόλιο. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, εξήγησε: «Ας υποθέσουμε ότι δεν εμβολιαστείς,και κολλήσεις φυσικά κορονοϊό και γιατρευτείς, αναρρώσεις. Τότε έχεις εκτεθεί όχι μόνο στην πρωτεΐνη ακίδα που σε εκθέτει το εμβόλιο αλλά και στις υπόλοιπες πρωτεΐνες του κορονοϊού. Φοβάται κανένας Έλληνας που κόλλησε και έχει αναρρώσει τι θα συμβεί 4 χρόνια μετά επειδή εξετέθη στην πρωτεΐνη ακίδα; Ούτε ένας. Γιατί αν εμβολιαστώ, θα πάθω κάτι;» απάντησε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε και πάλι τη σημασία του εμβολιασμού λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει επάνοδος στον τουρισμό και στην καθημερινότητα χωρίς ομαδικό εμβολιασμό».

Η έκκληση από τον ΠΟΥ 

Υπενθυμίζεται πως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε έκκληση για μια ακόμη φορά υπέρ του ομαδικού εμβολιασμού με αφορμή τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. ««Η πανδημία θα τερματιστεί όταν ο κόσμος αποφασίσει να την τερματίσει. Είναι στο χέρι μας», υπογράμμισε. «Διαθέτουμε όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε. Μπορούμε να προλάβουμε αυτή τη νόσο, μπορούμε να διεξάγουμε τεστ για τον εντοπισμό της και μπορούμε να τη θεραπεύσουμε». 

«Δεν βρισκόμαστε σε μια κούρσα ενάντια ο ένας στον άλλο, βρισκόμαστε σε μια κούρσα ενάντια στον ιό», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς απευθυνόμενος στα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA