Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κ. Παναγιώτης σήμερα εργάζεται ως επόπτης στέγασης σε Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της Αθήνας, ζεί στην Καλλιθέα και αναμένεται προς το τέλος του έτους να συνταξιοδοτηθεί. Το πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία για αστέγους» στον Δήμο Καλλιθέας, είχε αναλάβει δέκα ωφελούμενους οι οποίοι ζούσαν είτε σε επισφαλή κατοικία είτε στον δρόμο.

Βασικός στόχος του πυλώνα της εργασιακής επανένταξης ήταν η πολύπλευρη στήριξη των ωφελούμενων, µέσω δράσεων πληροφόρησης και εργασιακής συμβουλευτικής, προκειμένου να αποκτήσουν µια ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς εργασίας, αλλά και η ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους και στη συνέχεια η προώθησή τους στην αγορά εργασίας. Στο παρόν πρόγραμμα εντάχθηκαν 7 ωφελούμενοι σε εργασία.

Ο πρώτος ωφελούμενος σε κατασκευαστική εταιρεία ως ηλεκτρολόγος, οι τέσσερις ως λοιπό προσωπικό σε ιδιωτική εταιρεία ενώ οι υπόλοιποι δύο ως εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας στον Δήμο Καλλιθέας. Κατά την υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ώστε να επιτευχθούν τα ανωτέρω αποτελέσματα καθώς χρειαζόταν χρόνος προκειμένου οι ωφελούμενοι να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες ζωής τους και να επεξεργαστούν ποικίλα ζητήματα συναισθηματικής φύσεως.

Ιδιαίτερα καθοριστική θέση στην βέλτιστη υποστήριξη των ωφελούμενων κατείχε η δικτύωση με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κέντρο Κοινότητας αλλά και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό για το Αλκοόλ , “Θησέας”, του προγράμματος απεξάρτησης του Δήμο Καλλιθέας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω του  Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας & Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους. Δικαιούχος του έργου ήταν ο Δήμος Καλλιθέας, η διάρκεια υλοποίησης ήταν 18 μήνες ανα ατομικό σχέδιο υλοποίησης και ο αιτούμενος  προϋπολογισμός ήταν 149.243,00€ .

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA